GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοψήφισμα 2015: Συγκεντρώσεις για το "ΟΧΙ" στις πόλεις της Ευρώπης

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον ελληνικό λαό και στο δικαίωμα του να αποφασίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα υπάρξουν σε δ...

Δημοψήφισμα 2015: Συγκεντρώσεις για το

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον ελληνικό λαό και στο δικαίωμα του να αποφασίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα υπάρξουν σε δεκάδες πόλεις στην Ευρώπη και στον κόσμο, ταυτόχρονα με την αποψινή συγκέντρωση του ΟΧΙ στο Σύνταγμα.

Στη Φρανκφούρτη, περίπου 200 μέλη του κινήματος Blockupy διαδήλωσαν κατά της λιτότητας στην Ελλάδα έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (φωτ).

Στην Ιταλία, οι βουλευτές του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς την χώρα μας τοποθετώντας ελληνικές σημαίες στα έδρανά τους, στην βουλή της Ρώμης, ενώ τηντην Κυριακή θα στηθούν περίπτερα αλληλεγγύης στην Ελλάδα του Όχι, σε 84 πόλεις.

Στην Ισπανία, οι αντιπρόσωποι έξι αριστερών ισπανικών κομμάτων και οργανώσεων γνωστοποίησαν σήμερα πως υποστηρίζουν το "όχι" στο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Ελλάδα, τασσόμενοι εναντίον της "λιτοτητο-κτονίας", του θανάτου μέσω της λιτότητας.

Εξάλλου από σήμερα, με αφορμή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά και μέχρι την Κυριακή, θα παρευρίσκονται στην Αθήνα αντιπροσωπείες κομμάτων που συμμετέχουν στις επιτροπές στήριξης της Ελλάδας στη χώρα τους. Ήδη, έχουν ανακοινώσει την άφιξη τους,

Από τη Γερμανία, Αντιπροσωπεία από την GUE-NGL Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά / Βορειοευρωπαϊκή Πράσινη Αριστερά με επικεφαλής την Πρόεδρο Γκ. Τσίμερ.

DIE LINKE (Η Αριστερά): Μπ. Ρίξινγκερ (Πρόεδρος DIE LINKE), Γκ. Γκίζι (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας DIE LINKE), Κ. Ερνστ (πρ. Πρόεδρος DIE LINKE).

Από τη Γαλλία, θα παρευρεθούν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας (PSF) ο Π. Τσερκί (βουλευτής και πρώην δήμαρχος), ο Ισ. Τομάς (ευρωβουλευτής), ο Ζ. Φιλός (μέλος του Πολιτικού Γραφείου). Από το Δημοκρατικό Κίνημα Πολιτών του Ζ. Π. Σεβενεμάν θα παρευρεθεί ο Ντ. Μπουντερμπαλά (Εθνικός Γραμματέας), ο Μπ. Φοντό (Εκπρόσωπος Τύπου)

Από την Ιρλανδία, ο Π. Μέρφι (βουλευτής της Συμμαχίας Ενάντια στη Λιτότητα (Anti-Austerity Alliance) και πρώην Ευρωβουλευτής) και Μ. 'Αντερσον ( ευρωβουλευτής του Σιν Φέιν).

Από την Ισπανία και τους PODEMOS οι Π. Μπουστιντούι Αμαντόρ (Ευρωβουλευτής, Εκτελεστική Επιτροπή), Ρ. Μαγιοράλ (Εκτελεστική Επιτροπή) , Μιγκέλ Ουρμπάν, Ευρωβουλευτής. Από την Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας οι Μ. Μόλα (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ενωμένης Αριστεράς και Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ). Από το Κόμμα Πρασίνων της Καταλονίας (CICV) οι Ντ. Καμάτς (Συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων Καταλανών) και Μ. Χιμένεζ (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Πρασίνων Καταλανών).

Από την Πορτογαλία θα παρευρεθεί το Μπλόκο της Αριστεράς της Πορτογαλίας και ο Μ. Ματίας ( ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς)

Από την Ιταλία θα παρευρεθούν από το Cambia la Grecia, Alter Europa οι Λ. Καστελίνα, Ρ. Μορέα, Ρ. Μπολίνι, Μ. Τορέλι, Μ. Γκουέρα, Φ. Καμπανέλα (Γερουσιαστής), Ρ. Ρινάλντι (ηθοποιός), Κ. Τσέκι (ηθοποιός). Ο Στ. Φασίνα (ανεξάρτητος βουλευτής). Από το Κόμμα «Αριστερά - Οικολογία - Ελευθερία» (SEL) οι Ν. Βέντολα (Πρόεδρος) και τους βουλευτές Ν. Φρατογιάννη, Α. Σκόττο και Μ. Πιράς και του Γερουσιαστές Λ. ντε Πέτρις και Μ. Τσερβελίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση