GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο μαυρογιαλούρος Σπίρτζης: Επαναπροσλαμβάνει 230 στο Αττικό Μετρό παραμονές δημοψηφίσματος!

Επιστρέφουν στην Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ) 230 απολυμένοι με απόφαση της κυβέρνησης, με βάση τροπολογία που είχαν προωθήσε...

Επιστρέφουν στην Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ) 230 απολυμένοι με απόφαση της κυβέρνησης, με βάση τροπολογία που είχαν προωθήσει βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμονές Χριστουγέννων.

Η τροπολογία για την επαναπρόσληψη των 230 υπαλλήλων είχε κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση "Παρατηρητηρίου Ανοιας" και αφορούσε εργαζόμενους που είχαν απολυθεί στα τέλη του 2009. Οι συμβάσεις τους είχαν υπογραφεί λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, και δεν ανανεώθηκαν.

Ο έλεγχος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεάνδρου Ρακιντζή είχε αποκαλύψει ότι οι προσλήψεις αυτές ήταν υπεράριθμες και πραγματοποιήθηκαν χωρίς αξιολογικά κριτήρια. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή, η πρόσληψή τους είχε προαποφασιστεί, αφού τα βιογραφικά (και οι σχετικές συνεντεύξεις) ήρθαν μετά την ημερομηνία απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσληψη!

Για πρώτη φορά η τροπολογία είχε έρθει στη Βουλή, μέσα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, από τον τότε γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Θανάση Μπούρα. Τότε είχε ταχθεί υπέρ της δίαταξης ο τέως υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, αλλά αποσύρθηκε με παρέμβαση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στη συνέχεια επανήλθε από τους βουλευτές της ΝΔ Θανάση Μπούρα και του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και έγινε δεκτή με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εκκρεμούσε η υπουργική απόφαση. Τώρα ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αντιδρά στην επαναπρόσληψη, που είχε ψηφίσει το κόμμα του, επειδή γίνεται προ του δημοψηφίσματος. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «μετά τον προκλητικό διορισμό -μόλις χθες- του κ. Ιωάννη Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής Κας Ρ. Δούρου στη θέση του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ, λίγες ώρες πριν την χρεοκοπία της χώρας, οι ενορχηστρωτές της ταπείνωσης των Ελλήνων και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής της χώρας, προχωρούν σε προσλήψεις 230 υπαλλήλων στο ΜΕΤΡΟ».

Κατά τον κ. Αυγενάκη, «μετά από 5 μήνες παλινωδιών και ερασιτεχνισμών ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζης και ο Αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλος, «περήφανοι και αξιοπρεπείς» κατά τ’ άλλα, επιλέγουν σκανδαλωδώς να υπογράψουν την απόφαση επαναπρόσληψης των 230 απολυμένων, σήμερα, μόλις 3 ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα. Και όλα αυτά, λίγη ώρα πριν ο κ. Κατρούγκαλος μεταβεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να προπαγανδίσει υπέρ του ¨ΟΧΙ¨».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  Χρήστος Σπίρτζης προέβη στην ακόλουθη δήλωση-απάντηση:

«Ο κ. Αυγενάκης και η ΝΔ ως κήνσορες της νομιμότητας και της “τάξης” πρέπει να μας πουν αν σέβονται τον ελληνικό νόμο ή όχι, αν πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος ή όχι. Η κυβέρνηση σέβεται το νόμο με απόλυτο τρόπο και είμαστε περήφανοι που με την εφαρμογή της πολιτικής μας επαναπροσλαμβάνονται εργαζόμενοι, που απολύθηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με ανάλγητο και εξοντωτικό τρόπο. Για την ιστορία να θυμίσουμε στον κ Αυγενάκη, γνωστός για τη συνήθη λαϊκιστική επικοινωνιακή τακτική του, ότι τους συγκεκριμένους απολυμένους τους είχαν προσλάβει με τις γνωστές πελατειακές συνήθειες που εφάρμοσε η παράταξη του και το κόμμα του, η ΝΔ, επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση ασκεί την πολιτική της και τηρεί το νόμο με ίσο τρόπο απέναντι στους πολίτες και στους εργαζόμενους και όχι με τα κριτήρια, που ζήσαμε πριν από πέντε μήνες. Αυτά της κομματικής και πολιτικής προέλευσης των “παιδιών” του παλαιοκομματισμού, που έχουν εφαρμοστεί για πολλές δεκαετίες στη χώρα».

1 σχόλιο

  1. Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

    Ζητείτε από τις Ψυχιατρικές Σχολές της Ελλάδας, από το Δημόσιο Ψυχοθεραπευτήριο Δαφνίου, και από το Δημόσιο Ψυχοθεραπευτήριο ΔρομοκαΪτιου να αποκαλύψουν τι είδους ψυχοφάρμακα παίρνει ο Τσίπρας οι Υπουργοί του, οι βουλευτές και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που μας τα έκοψε Σύριζα και των ΑΝΕΛ, πριν βγούνε στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα για να μπορούν χωρίς εμφανή ντροπή, ήρεμοι, να υπερασπίζονται την πολιτική τους , δηλαδή τα ψέματα που ξεφουρνίζουν κάθε τόσο και λιγάκι.

    Το Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν
    έγκειται στο γεγονός ότι αφού αυτά τα ψυχοφάρμακα είναι τόσο αποτελεσματικά θα είναι ευχής έργο να γίνουν γνωστά και να συνταγογραφούνται στο ευρύ κοινό που χρήζει ψυχιατρικής θεραπείας, έτσι που και οι ασθενείς και οι δικοί τους άνθρωποι να ηρεμήσουν και η ζωή τους να γίνει καλύτερη.

    Θα αναφέρω το πιο αισχρό προεκλογικό ψέμα που ειπώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, και που ειπώθηκε από αυτούς¨

    Θα χαρίσουμε Το 80/100 της οφειλής του οποιοιδήποτε προς την Εφορία, Ταμεία, και άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και το υπόλοιπο 20/100 θα το κάνουμε 74 μηνιαίες δόσεις, εννοείτε ότι μέσα σε αυτούς τους οφειλέτες βρίσκονται παντός είδους καθάρματα που με τις πράξεις τους στερούν το Ελληνικό Δημόσιο από το να μπορεί να έχει καλύτερη Παιδεία, καλύτερη Υγεία, καλύτερη Πρόνοια, καλύτερη Άμυνα, και γενικά καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
    Όμως ο Σύριζα είναι Σύριζα και από τέτοια το αυτί των Συριζαίων δεν ιδρώνει.

    Ευχαριστώ και παρ’ ότι πικραίνομαι ΝΑΙ δαγκωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση