GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλιππίνες: 3 νεκροί, 6 αγνοούμενοι από κατάρρευση ορυχείου άνθρακα

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και άλλα έξι αγνοούνται μετά από την κατάρρευση ενός επιφανειακού ορυχείου άνθρακα στις κεντρικές Φιλιππίνες σήμε...

Φιλιππίνες: 3 νεκροί, 6 αγνοούμενοι από κατάρρευση ορυχείου άνθρακα

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και άλλα έξι αγνοούνται μετά από την κατάρρευση ενός επιφανειακού ορυχείου άνθρακα στις κεντρικές Φιλιππίνες σήμερα λόγω των καταρρακτωδών εποχιακών βροχών, είπε ένας αξιωματούχος της περιοχής.

Η διοικητής της περιοχής Αντίκα, Ροντόρα Καντιάο, είπε στο τοπικό ραδιόφωνο ότι είχε διατάξει τη διακοπή εργασιών της εταιρείας Semirara μέχρι να βρεθούν όλοι οι εργάτες.

Η Καντιάο είπε ότι "τρεις εργάτες βρέθηκαν και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός τους" ενώ βαρέα μηχανήματα χρησιμοποιούνται από τα συνεργεία διάσωσης μέχρι να βρεθούν οι θαμμένοι εργάτες." Πρόσθεσε ότι έβρεχε καταρρακτωδώς για μέρες στη περιοχή του ορυχείου, σε νήσο κοντά στο κυρίως νησί της χώρας, το κεντρικό Πανάυ.

"Το δυστύχημα έγινα γύρω στις 3 το πρωί ενώ οι εργάτες έφτιαχναν ένα σύστημα άντλησης νερού", είπε.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι υπήρχαν μόνο εννιά εργάτες στη περιοχή όταν έγινε το δυστύχημα, και επιβεβαίωσε ότι θάφτηκαν ζωντανοί από τον όγκο του χώματος που κατέρρευσε. Η εταιρεία είναι θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης άνθρακα στη χώρα, της DMCI Holdings Inc.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση