GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έως και 3 δισ. το κόστος των capital controls στο ΑΕΠ

Ένα μήνα μετά την επιβολή της τραπεζικής αργίας και των ελέγχων κεφαλαίων ( capital controls ) ήδη οι πρώτες επιπτώσεις στην οικονομία ...

Έως και 3 δισ. το κόστος των capital controls στο ΑΕΠ

Ένα μήνα μετά την επιβολή της τραπεζικής αργίας και των ελέγχων κεφαλαίων ( capital controls ) ήδη οι πρώτες επιπτώσεις στην οικονομία είναι ορατές. Και οι προβλέψεις δυσοίωνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καλό σενάριο, ότι η ύφεση φέτος θα είναι της τάξεως του 4%. Στα σενάρια τρόμου αγγίζει το 10%, ισοπεδώνοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απογειώνοντας την ανεργία πάνω από το 30% και προκαλώντας ένα κύμα δευτερογενών επιπτώσεων το μέγεθος του οποίου είναι αδύνατο να προβλεφθεί.

Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, κάθε μέρα που διατηρούνται σε ισχύ οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων ροκανίζουν την οικονομία.

Η αναγωγή των προβλέψεων συρρίκνωσης του ΑΕΠ σε δισεκατομμύρια οδηγεί σε εκτιμήσεις απωλειών από 7 έως και 18 δισ. ευρώ το 2015, δηλαδή από 1 έως 3 δισ. ευρώ τον μήνα στο β' εξάμηνο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση