GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίτος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Σαμοθράκη

 Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από τα ξημερώματα στη Σαμοθράκη, όπου νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σ...

Τρίτος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Σαμοθράκη
 Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από τα ξημερώματα στη Σαμοθράκη, όπου νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:54 ώρα Ελλάδος. Είχαν προηγηθεί άλλοι δύο σεισμοί των 4,3 και 4, 6 Ρίχτερ τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το επίκεντρο της δόνησης είναι το ίδιο με τους πρωινούς σεισμούς - εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 70 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η τριπλή σεισμική δόνηση αφορά το ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο στο παρελθόν έχει δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και γιαυτό το φαινόμενο πρέπει να παρακολουθείται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση