GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «ακήρυχτος πόλεμος» με το σπάσιμο των τιμών! Τι κρύβει ο θάνατος 43χρονου μηχανοδηγού ρυμουλκού στο Κερατσίνι...

Από τον Νίκο Αναγνώστου.  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.  «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος δυστυχήματος» χαρακτηρίζουν, μιλώντας στο press-gr, έμπειροι «...

Από τον Νίκο Αναγνώστου. 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. 

«Χρονικό ενός προαναγγελθέντος δυστυχήματος» χαρακτηρίζουν, μιλώντας στο press-gr, έμπειροι «ρυμουλκαδόροι» τον θανάσιμο τραυματισμό του 43χρονου μηχανοδηγού του ρυμουλκού «Χρήστος ΧΧΙΙ», χθες το πρωί, ανοιχτά του Νέου Ικονίου (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων)..

Ο «ακήρυχτος πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εταιρειών και των κοινοπραξιών ρυμουλκών, με κάποιους να «σπάνε» τις τιμές και να δίνουν πολύ χαμηλές προσφορές στους διαγωνισμούς (ο λαός λέει «ότι πληρώσεις-παίρνεις») ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα κατέληγε σε αιματηρό δυστύχημα.

Χθες, ο 43χονος μηχανοδηγός του «Χρήστος ΧΧΙΙ», πλήρωσε με τη ζωή του τους λαθεμένους -όπως δείχνουν οι πρώτες διαπιστώσεις-χειρισμούς και τη λάθος θέση στην οποία βρέθηκε, τη μοιραία στιγμή, το ρυμουλκό το οποίο μάλιστα έχει ζωή 44 ετών!

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στην πρύμνη του ρυμουλκού , που ανήκει στην εταιρεία Σπανόπουλου, η οποία δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό (πλην των επισκευών και των ναυπηγήσεων στη Σαλαμίνα) και στον τομέα της ρυμούλκησης, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές τιμές που δίνει στους διαγωνισμούς.

Το ρυμουλκό, μόλις είχε ολοκληρώσει (μαζί με ένα ακόμη σκάφος της ίδιας εταιρείας) τη ρυμούλκηση , από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Νέου Ικονίου ,του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Hammersmith Bridge», της πολυεθνικής «K Line», μήκους 300 μέτρων, το οποίο πρακτορεύει η εταιρεία «Panmar» (Α. Περικλέους). Η εταιρεία είχε αναθέσει την εξυπηρέτηση των πλοίων της πολυεθνικής στην εταιρεία Σπανόπουλου το τελευταίο δίμηνο.

Χθες, μετά; το πέρας της ρυμούλκησης, το «Χρήστος ΧΧΙΙ» προσπάθησε να μαζέψει τον κάβο με τον οποίο είχε ρυμουλκηθεί το «κοντεϊνεράδικο». Λόγω κακής θέσης , όμως, που είχε πάρει το ρυμουλκό (όπως τόνιζαν χθες έμπειροι ναυτικοί- ρυμουλκαδόροι), ο κάβος μπλέχτηκε στην προπέλα, το σχοινί τεντώθηκε και, σαν μαχαίρι, έκοψε σχεδόν το κεφάλι του άτυχου ναυτικού, ενώ τραυμάτισε σοβαρά έναν συνάδελφό του που βρέθηκε στην πορεία του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πλοίαρχος του ρυμουλκού, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Το τραγικό συμβάν, έχει προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο Ναυτιλίας,ενώ εξετάζεται εάν το μοιραίο ρυμουλκό τηρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και εάν είχε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΙSΝ κ. λ. π)...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση