GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιμένει το ΔΝΤ στην επιμήκυνση του χρέους στα 60 από τα 30 έτη

Το ΔΝΤ πιέζει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιμηκύνουν την ωρίμανση των δανείων, του χρέους, προς την Ελλάδα στα 60 από τα 30 έτη, γράφε...

Επιμένει το ΔΝΤ στην επιμήκυνση του χρέους στα 60 από τα 30 έτη

Το ΔΝΤ πιέζει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιμηκύνουν την ωρίμανση των δανείων, του χρέους, προς την Ελλάδα στα 60 από τα 30 έτη, γράφει το Reuters. Το συνολικό πακέτο ανέρχεται στα 74 δισ. ευρώ, ανέφεραν oι πηγές. Από αυτά κάποια θα προέλθουν από το ΔΝΤ, ενώ μπορεί να χρειαστεί χρηματοδότηση-γέφυρα 8 δισ. ευρώ μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία.

«Ο διπλασιασμός των ωριμάνσεων είναι απλά μια επιλογή που χρησιμοποίησε το ΔΝΤ για να δείξει μια εναλλακτική αν οι χώρες δεν θέλουν κούρεμα» είπε μια πηγή.

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πληροφορήθηκαν το Σάββατο ότι θα χρειαστούν περίπου 25 δισ. ευρώ από ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Το ποσό είναι υπερδιπλάσιο από τα κεφάλαια 10,9 δις του ΤΧΣ που έχασε η Ελλάδα μετά την λήξη του προηγούμενου προγράμματος διάσωσης.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Reuters, τα επιπρόσθετα κεφάλαια είναι αναγκαία λόγω της μαζικής φυγής καταθέσεων που προηγήθηκε της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων.

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους, πηγές σημείωσαν στο Reuters ότι το ΔΝΤ προτιμά μια απομείωση της ονομαστικής αξίας των δανείων που χορήγησαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην ευρωζώνη.

Ωστόσο, το Βερολίνο και άλλες κυβερνήσεις αρνούνται την λύση αυτή, λέγοντας ότι παραβιάζει τις συνθήκες.

Δείτε επίσης

Το ενδεχόμενο "κλασικού" κουρέματος απέρριψε το Βερολίνο

DW: Αυτές είναι οι ενστάσεις Σόιμπλε

Der Spiegel: Κούρεμα ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση