GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρύθμιση για επαναφορά του 6ωρου στους βρεφονηπιαγωγούς

Επανέρχεται το 6ωρο στους βρεφονηπιαγωγούς με το σχέδιο νόμου  «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας Ο.Τ.Α. - Οικονομιμή βιωσιμότητα...

Ρύθμιση για επαναφορά του 6ωρου στους βρεφονηπιαγωγούς
Επανέρχεται το 6ωρο στους βρεφονηπιαγωγούς με το σχέδιο νόμου  «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας Ο.Τ.Α. - Οικονομιμή βιωσιμότητα και αυτοτέλεια Ο.Τ.Α. - Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 29 παράγραφος 2 χωρία α και β αναφέρεται πως « Η υποπερίπτωση δδ της παραγράφου 5 περ. α του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας «περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 1157/1981 (Α` 126), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται.
Η παράγραφος 1 του άρθρου μόνου του π.δ. 588/1988 (Α’ 284) επανέρχεται σε ισχύ. Η εν λόγω παράγραφος καθιέρωνε 30 ώρες εργασίας για το προσωπικό των κλάδων Νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων που υπηρετούσαν σε παιδικούς σταθμούς, βρεφικούς σταθμούς Δήμων.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως αποκαθίσταται το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων, το οποίο αδικαιολόγητα εξισώθηκε με αυτό του διοικητικού προσωπικού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης εργασίας.  Σημειώνεται δε ότι από την εν λόγω ρύθμιση δεν θίγεται η ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.
Το σχέδιο νόμου
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση