GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Aς ανεξαρτητοποιηθούν οι >30 διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ και ας κάνουν δική τους Κ.Ο. ρίχνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα»

Γράφει η Ερατώ Μπέλλου.  Ακολουθούν απόψεις,με τις οποίες προσωπικά συμφωνώ. Η συμφωνία (ή κατ' άλλους «κατ' αρχή συμφωνία») ...

Γράφει η Ερατώ Μπέλλου. 

Ακολουθούν απόψεις,με τις οποίες προσωπικά συμφωνώ.
Η συμφωνία (ή κατ' άλλους «κατ' αρχή συμφωνία») που έκανε ο Τσίπρας με τους δανειστές αποτελεί προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως λοιπόν,ας ανεξαρτητοποιηθούν οι >30 διαφωνούντες βουλευτές,μεταξύ των οποίων και υπουργοί,του ΣΥΡΙΖΑ,και ας δημιουργήσουν
δική τους Κ.Ο., διευκρινίζοντας επίσημα ότι δεν αποτελούν πια συμπολίτευση,αλλά αντιπολίτευση,ρίχνοντας έτσι την κυβέρνηση Τσίπρα. Επίσης ας άρουν την εμπιστοσύνη τους
στην κυβέρνηση Τσίπρα,και ας αποχωρήσουν απ' αυτήν οι ΑΝΕΛ.Έτσι,μ' όλ' αυτά,η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει και δεν θα προλάβει να ψηφίσει στη Βουλή τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές. Όσο για τον άθλιο αντιπρόεδρο Δραγασάκη,ας εγκαταλείψει την πολιτική,και
ας ασχοληθεί με την προβληματική,βραδέως αυτοκτονούσα,και παραβατική κόρη του.
Μετά την πτώση Τσίπρα,ας μπει πρωθυπούργός ο Λαφαζάνης ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου,
με ψήφο εμπιστοσύνης αυτής της Βουλής,και αν αυτό καταστεί αδύνατο,ας γίνουν ακαριαίως
εκλογές.

3 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά όλα τα άλλα, αλλά αυτό το χολερικό για την κόρη του Δραγασάκη τί το ήθελες;
    Έχεις την εντύπωση ότι σε τιμά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21354:ke-pleiopsifia-mnhmonio&catid=81:kivernisi&Itemid=198

    OXI ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ THΣ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Inline image 1(Τετ. 15/7/15 - 14:11)

    Mε κείμενό της η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (109 μέλη σε σύνολο 201 μελών), θεωρεί ότι η συμφωνία με τους "Θεσμούς" "συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας".

    Επιπλέον στο κείμενο της πλειοψηφίας του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι : "Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ".



    Επίσης , όπως αναφέρει στο κοινό της κείμενο η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: "το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών".

    Τέλος, τα 109 μέλη της ΚΕ καλούν "τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος", στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών του δεσμεύσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση σύγκλιση της ΚΕ του Κόμματος, πριν έλθει στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία, δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

    Το κείμενο της πλειοψηφίας των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει αποστομωτική απάντηση σε όσους ζητούν παραιτήσεις όσων βουλευτών και υπουργών του Κόμματος θα καταψηφίσουν την κατάπτυστη συμφωνία με τους δανειστές.

    Ήδη οι μεγαλύτερες Νομαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος (Α' Αθήνας, Θεσσαλονίκης κλπ - βλ. περισσότερα ΕΔΩ) έχουν λάβει αποφάσεις κατά του νέου μνημονίου και οι περισσότερες από αυτές καλούν τους βουλευτές του κόμματος να μην το ψηφίσουν.

    ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ

    Ολόκληρη η δήλωση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:



    ΔΗΛΩΣΗ 109 ΜΕΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

    Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

    Η συμφωνία με τους "θεσμούς" ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.

    Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.

    Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.[...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση