GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Σε επιφυλακή οι αρχές μετά την επίθεση στο Τενεσί

Οι αμερικανικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε κρατικές υπηρεσίες χθες για προληπτικούς λόγους μετά από δύο ένοπλες επιθέσεις στην...

ΗΠΑ: Σε επιφυλακή οι αρχές μετά την επίθεση στο Τενεσί Οι αμερικανικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε κρατικές υπηρεσίες χθες για προληπτικούς λόγους μετά από δύο ένοπλες επιθέσεις στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις πεζοναύτες και ο ίδιος ο δράστης, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμα πεζοναύτης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε χθες ότι ταυτοποίησε τους τέσσερις νεκρούς. Οι τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν από πυρά σε ένα κέντρο εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη, ενώ ο τραυματίας πεζοναύτης χτυπήθηκε από πυρά σε κέντρο νεοσύλλεκτων του στρατού σε όχι τόσο μακρινή απόσταση.

Οι αμερικανικές αρχές, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Χώρας συνεργάζονται στις έρευνες με το Εφ-Μπι-Άι το οποίο ταυτοποίησε τον δράστη ως Μοχάμεντ Γιούσεφ Αμπντουλαζίζ, 24 ετών, για να διαπιστωθεί αν είχε εμπνευστεί από κάποια τρομοκρατική οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος. Το περιστατικό διερευνάται ως μια «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μια πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων πιστεύεται ότι είχε ταξιδέψει σε χώρες της Μέσης Ανατολής από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2014. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζί, 24 ετών, επισκέφθηκε την Ιορδανία καθώς και άλλες χώρες της περιοχής όπου ενδεχομένως ζουν συγγενείς του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι αμερικανικές αρχές θα διερευνήσουν ενδελεχώς και άμεσα τα επεισόδια, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες.

Ο υπουργός 'Αμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ είπε ότι το επεισόδιο ήταν μια "παράλογη πράξη βίας" και ένα "απεχθές έγκλημα", και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση