GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "οσκαρική" απόδραση του βαρώνου Γκουζμάν, από τούνελ πολυτελείας!

Η απόδραση του μεξικανού μεγαλοβαρώνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούζμαν από φυλακή υψίστης ασφαλείας το περασμένο Σαββατοκύριακο, ...

Η

Η απόδραση του μεξικανού μεγαλοβαρώνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούζμαν από φυλακή υψίστης ασφαλείας το περασμένο Σαββατοκύριακο, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει χολυγουντιανή ταινία. Η αστυνομία του Μεξικό τον ψάχνει απεγνωσμένα για δεύτερη φορά - είχε ξανααποδράσει- και δεν έχει ιδέα που μπορεί να βρίσκεται, ίσως και εκτός Μεξικό πλέον. 

Επίσης, σύμφωνα με εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο "κοντοπίθαρος" Γκουζμάν το έσκασε σαν κύριος μέσα από ένα τούνελ 1.5 χιλιομέτρων, εξοπλισμένο μάλιστα με όλες τις ανέσεις:  είχε ράγες, φωτισμό, ακόμη και κλιματισμό, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο "Ελ Τσάπο" να είχε στη διάθεσή του ακόμη και μια μοτοσικλέτα, προκειμένου να διασχίσει το τούνελ γρήγορα.

Πλάνα του κλειστού κυκλώματος από το κελί του, δείχνουν τον Μεξικανό βαρώνο δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστεί πίσω από το τοιχάκι της τουαλέτας, ένα από τα δύο τυφλά σημεία στο κελί, που υπήρχαν για λόγους ιδιωτικότητας. Τα πλάνα δείχνουν τον Γκουσμάν, που φοράει την μπεζ στολή του φυλακισμένου, να πηγαινοέρχεται προτού καθίσει οκλαδόν πίσω από ένα τοιχίο που χωρίζει το ντους από το υπόλοιπο του κελιού του και εξαφανιστεί.

Αξιωματούχος της επιτροπής εθνικής ασφαλείας, ο Μόντε Αλεχάνδρο Ρούμπιδο, εκτίμησε πως η συμπεριφορά του "Ελ Τσάπο" μέχρι την απόδρασή του δεν είχε τίποτε το ασυνήθιστο. "Είναι μία συνηθισμένη συμπεριφορά για τους κρατούμενους που παραμένουν για πολύ καιρό σε περιορισμένο χώρο", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οπωσδήποτε, η κατασκευή της σήραγγας απαιτούσε πολλή και θορυβώδη εργασία αλλά οι αρχές πιστεύουν ότι τα έργα που γίνονταν κοντά στο σημείο εξόδου παρείχαν την τέλεια κάλυψη για τους συνεργούς του «Ελ Τσάπο». 

Οι αρχές συνέλαβαν 22 εργαζομένους στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, που βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού,ως πιθανούς συνεργούς του Γκουζμάν ενώ έχουν επικηρύξει τον δραπέτη για 3 εκατομμύρια δολάρια. 





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση