ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Στη Βουλή δικογραφία με πρωταγωνιστή τον Γιάννο Παπαντωνίου

Share it:
Στη Βουλή δικογραφία με πρωταγωνιστή τον Γιάννο Παπαντωνίου

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, σχετικά με τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Η Βουλή καλείται να ελέγξει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, το διάστημα από τον Οκτώβρη του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004, σχετικά με την επίμαχη σύμβαση.

Για την ίδια υπόθεση από την Εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 12 κρατικών αξιωματούχων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του δημοσίου, αλλά και κατά γνωστού επιχειρηματία για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι επίκουροι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, προχώρησαν στον έλεγχο της σύμβασης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που στην περίπτωση των Leopard τα χρήματα έπρεπε να διατεθούν για την υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος προμήθειας του κύριου υλικού με το οποίο επιβαρύνθηκε η χώρα, δηλαδή των αρμάτων μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ανέδειξε ότι ένα μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν αποτελεί αποδεκτή συναλλαγή, καθώς ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.

Share it:
Reactions:

Πολιτικά πρόσωπα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση