GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή προς έγκριση η ελληνική πρόταση

Στη Βουλή φέρνει η κυβέρνηση τα μέτρα της πρότασης προς τους δανειστές την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές. Ήδη το ...

Στη Βουλή προς έγκριση η ελληνική πρόταση

Στη Βουλή φέρνει η κυβέρνηση τα μέτρα της πρότασης προς τους δανειστές την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Ήδη το βράδυ της Πέμπτης η ελληνική πρόταση κατατέθηκε στη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής.

Το κείμενο αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστοσελίδα της Βουλής, ενώ θα εκδοθεί και Ημερήσια Διάταξη, προκειμένου με την ενεργοποίηση διατάξεων του Κανονισμού για τις κατεπείγουσες διαδικασίες, η Ολομέλεια να αποφασίσει αν εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν την πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της ελληνικής πρότασης θα συνοδεύεται από επιστολή του πρωθυπουργού και αιτιολογική έκθεση.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το τελικό κείμενο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να αποτελέσει νόμο του κράτους. Όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η κυβέρνηση μεταβαίνει με αυτή την πρόταση που έχει εγκριθεί ως βάση, για να τη συζητήσει στο Eurogroup. Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα απαντηθούν αύριο αιτιάσεις που εγείρονται από το εξωτερικό σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.

Σε σχετικό ερώτημα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι πεποίθηση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού συμβουλίου είναι ότι η ελληνική πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ήταν για μια βιώσιμη συμφωνία που δημιουργεί προοπτική στην ελληνική οικονομία, καθώς μπαίνει το ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Σχολίαζαν επιπλέον ότι η πρόταση της κυβέρνησης (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι μια πρόταση που δεν έχει δυσκολίες) είναι μια πρόταση με την οποία μπορεί η κυβέρνηση να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους, γιατί εμπεριέχει χαρακτηριστικά που δίνουν τη δυνατότητα επίλυσης σειράς κομβικών ζητημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Με αυτά τα δεδομένα συνεδριάζουν στις 8 το πρωί από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η Πολιτική Γραμματεία.

Εξάλλου, λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο εκπρόσωπος του πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως ελήφθη το κείμενο των ελληνικών προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση