GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε πλήρη εξέλιξη και χωρίς προβλήματα το δημοψήφισμα

Ομαλά εξελίσσεται η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα σε όλη την Ελλάδα. Σε όλα τα εκλογικά τμήματα υπάρχει το απαραίτητο εκλογικό υλικό, εν...

Σε πλήρη εξέλιξη και χωρίς προβλήματα το δημοψήφισμα

Ομαλά εξελίσσεται η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα σε όλη την Ελλάδα. Σε όλα τα εκλογικά τμήματα υπάρχει το απαραίτητο εκλογικό υλικό, ενώ στη θέση τους βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι εφορευτικές επιτροπές.

Νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε έλλειψη φακέλων σε εκλογικά τμήματα της Αττικής, αλλά σύντομα το πρόβλημα λύθηκε.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 19:00. Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή γίνεται μόνο με σταυρό εντός του πλαισίου που υπάρχει κάτω από κάθε απάντηση.

Εναλλακτικά βάζουμε σταυρό και παραπλεύρως της απάντησης, αριστερά ή δεξιά.

Η συγκέντρωση και η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη συνδρομή της SingularLogic, ενώ για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων. Λόγω της απλούστερης διαδικασίας σε σχέση με τις εκλογές, το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι γνωστό μία με δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή περί τις 8 - 9 το βράδυ.  

Θεσσαλονίκη

Ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες σε ολόκληρη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται σταδιακά στα εκλογικά τμήματα στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η κυβέρνηση.

Στην Α' Θεσσαλονίκης τα όποια κενά παρατηρήθηκαν αναπληρώθηκαν από χθες, ενώ και στα 806 εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκαν κανονικά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών.

Πελοπόννησος - Έγιναν πολλές αναπληρώσεις δικαστικών αντιπροσώπων

Κανονικά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στην Πελοπόννησο, για το δημοψήφισμα. Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής Αρχής και οι γραμματείς είναι αυτοί που ουσιαστικά διενεργούν το δημοψήφισμα, αφού ελάχιστα μέλη εφορευτικών επιτροπών παρουσιάστηκαν κι ανέλαβαν καθήκοντα.

Η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξαν στην ώρα τους τα περίπου 1.530 εκλογικά τμήματα και εξελίσσεται ομαλά η εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Ίδια είναι και η εικόνα από τα επτά Πρωτοδικεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου ξεκίνησε κανονικά η εκλογική διαδικασία, όμως ήταν πολλοί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, που δεν παρουσιάστηκαν να αναλάβουν καθήκοντα και έγιναν αναπληρώσεις από τους εφόρους των αντιπροσώπων της δικαστικής Αρχής. Μάλιστα, μόνο στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Τρίπολης έγιναν 31 αναπληρώσεις.

Ζάκυνθος

Ομαλά και δίχως την ύπαρξη προβλημάτων εξελίσσεται και στη Ζάκυνθο η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα.Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εμφανίστηκαν στην ώρα τους ενώ το τελευταίο εκλογικό υλικό που απαιτεί η διαδικασία έφτασε χθες το βράδυ από την Αθήνα και παραδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα εκλογικά τμήματα. 

Χανιά

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης «και στα 298 εκλογικά τμήματα έχουν παρουσιαστεί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ενώ, όπως και σε άλλες εκλογικές διαδικασίες, παρατηρείται το φαινόμενο της μη προσέλευσης μελών εφορευτικών επιτροπών».

Για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων και στα Χανιά ανοικτές παραμένουν από νωρίς το πρωί οι υπηρεσίες των δήμων και της Αντιπεριφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση