GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάρτι μεγάλης διαφθοράς στο Γηροκομείο Αθηνών!

Βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών προέκυψαν από την έρευνα των εισαγγελέ...

Βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών προέκυψαν από την έρευνα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα α) της απιστίας και β) της υπεξαίρεσης, για την περίοδο 2008-2013, κατά την οποία απο την έρευνα προέκυψαν δεκάδες παραβάσεις.

Μεταξύ αυτών:

-Από τις πολλές εκατοντάδες ακινήτων που ανήκουν στην περιουσία του Γηροκομείου, έχει νοικιαστεί ένα μικρό μέρος μόνο, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ημερησίως.

-Ακίνητα νοικιάζονται με αδιαφανείς διαδικασίες, με συνέπεια να εμφανίζονται ως κενά, ενώ στην πραγματικότητα κατοικούνται, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να μην εισπράττονται ενοίκια.

-Συνήφθησαν συμβάσεις με εταιρίες παροχής λογιστικών υπηρεσιών, ενώ στο Γηροκομείο υφίσταται λογιστήριο, με αποτέλεσμα την καταβολή σ’ αυτές αμοιβών και την πρόκληση ζημίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην περιουσία του.

-Συνήφθησαν συμβάσεις με φυσικά πρόσωπα στα οποία καταβαλλόταν αμοιβή 2.500 -4.500 ευρώ μηνιαίως , τα οποία υποτίθεται ότι απασχολούνταν ως «σύμβουλοι», ενώ στην πραγματικότητα δεν παρείχαν πραγματικές υπηρεσίες στο Γηροκομείο.

-Δεν επιδιώκεται η είσπραξη οφειλόμενων τροφείων από ενεργούς και μη τροφίμους του Γηροκομείου, τα οποία ανέρχονται σε 470.000 ευρώ.

-Φιλοξενήθηκαν δωρεάν στο ίδρυμα ΕΣΤΙΑ Αθηνών, το οποίο στεγάζεται στο χώρο του Γηροκομείου, πρόσωπα που όφειλαν να καταβάλουν τροφεία, με αποτέλεσμα να μην εισπραχθεί ποσό 280.000 ευρώ.

-Χρήματα που οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι παρέδιδαν στο Γηροκομείο προς φύλαξη δεν ανευρέθηκαν, με αποτέλεσμα να λείπουν 290.000 ευρώ.

-Δεκάδες κληροδοτήματα έχουν παραμείνει αδρανή, με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται τα έσοδά του Γηροκομείου και να επιβαρύνεται με υψηλούς φόρους ακίνητης περιουσίας. Η ζημία ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

-Ποσά άνω των 10.000.000 ευρώ έχουν αναληφθεί από τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε κληροδοτήματα, χωρίς την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας.

-Στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων από τους κατηγορουμένους εντοπίσθηκαν ποσά 120.000 – 200.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Την έρευνα διενήργησαν οι Εισαγγελείς διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριανός, μετά απο παραγγελία της προϊσταμένης του τμήματος, Ελένης Ράικου.

Για τη διενέργεια της έρευνας πραγματοποιήθηκε σειρά ανακριτικών ενεργειών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων, έρευνα και κατάσχεση στο χώρο του Γηροκομείου από τους επίκουρους εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς, μετρήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε φερόμενα ως κενά διαμερίσματα και καταστήματα, καθώς και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών μελών του Δ.Σ. του Γηροκομείου και επεξεργασία των σχετικών δεδομένων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ. ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση