GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιαπωνία: Σε πτώση η δημοτικότητα του Σίνζο Άμπε

Η δημοτικότητα της ιαπωνικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε σημείωσε πτώση σχεδόν 10 ποσοστιαίων μονάδων μετά την υιοθέτηση απ...

Ιαπωνία: Σε πτώση η δημοτικότητα του Σίνζο Άμπε
Η δημοτικότητα της ιαπωνικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε σημείωσε πτώση σχεδόν 10 ποσοστιαίων μονάδων μετά την υιοθέτηση από την κάτω βουλή του ιαπωνικού κοινοβουλίου ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει την ανάπτυξη ιαπωνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, έδειξε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Η έγκριση των νομοσχεδίων για την ασφάλεια από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου πυροδότησε μεγάλες διαμαρτυρίες από πολίτες που εκφράζουν την ανησυχία ότι οι αλλαγές παραβιάζουν το ειρηνιστικό σύνταγμα της χώρας και θα μπορούσαν να εμπλέξουν την Ιαπωνία σ' έναν αμερικανοκίνητο πόλεμο. Η σχετική νομοθεσία πρόκειται τώρα να συζητηθεί στην άνω βουλή.
Τον Ιούνιο η κυβέρνηση του Άμπε είχε την υποστήριξη του 47,4% του πληθυσμού. Η δημοτικότητά της μειώθηκε στο 37,7% μετά την επικύρωση του νόμου.
Περισσότεροι από το 70% των ερωτηθέντων είπαν πως δεν εγκρίνουν τις ευρύτερες εξουσίες των δυνάμεων αυτοάμυνας, όπως αποκαλούνται οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις βάσει του συντάγματος του 1947, το οποίο περιορίζει τον ρόλο τους στην άμυνα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση