GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανούσης: Δεν μπορούμε να πετάξουμε τους μετανάστες στη θάλασσα...

"Έχουμε μια ανθρωπιστική κρίση και είναι θέμα και του ΟΗΕ, ούτε καν μόνο της Ευρώπης", σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προσ...

Πανούσης: Δεν μπορούμε να πετάξουμε τους μετανάστες στη θάλασσα...
"Έχουμε μια ανθρωπιστική κρίση και είναι θέμα και του ΟΗΕ, ούτε καν μόνο της Ευρώπης", σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, σχετικά με τα "μέτρα προς αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής λόγω της αθρόας εισβολής λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά".

"Έχουμε μια Ευρώπη που δεν θέτει φραγμό στις μεταναστευτικές ροές μέσα στην Τουρκία", ανέφερε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα με τις μεταναστευτικές ροές έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και λόγω εξελίξεων που ήταν αδύνατο να προβλεφθούν (εξελίξεις σε Συρία, Λιβύη). Μάλιστα, όπως σημείωσε, είναι θέμα που αφορά και τον ΟΗΕ, ούτε καν μόνο την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τη στάση που κρατά η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι "αναζητούμε λύση εντός του Κράτους Δικαίου. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στη θάλασσα ή να τους αφήσουμε να ζουν σαν ζώα".

Σχετικά με το ενδεχόμενο μέσα από αυτές τις μεταναστευτικές ροές να μετακινούνται προς την Ευρώπη τζιχαντιστές, ο κ. Πανούσης επεσήμανε ότι οι τελευταίοι τις πιο πολλές φορές περνούν στον ευρωπαϊκό χώρο ως Ευρωπαίοι πολίτες, χωρίς αυτό, όπως εξήγησε, να σημαίνει ότι το μεταναστευτικό δεν έχει να κάνει και με θέματα εθνικής ασφάλειας (π.χ. λαθρέμποροι).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση