GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα ψηφίσω « Ο Χ Ι » στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ‏

Από τον  Λεωνίδα Ορφανουδάκη Να ψηφίσω « ΝΑΙ » στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ? Ή και γιατί να μήν ψηφίσω «Ο Χ Ι»?? Η κυρία Λυμπεράκη την οποία προσωπι...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη

Να ψηφίσω « ΝΑΙ » στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?
Ή και γιατί να μήν ψηφίσω «Ο Χ Ι»??

Η κυρία Λυμπεράκη την οποία προσωπικά υπολήπτομαι , διατύπωσε καθώς διαβάζω την άποψη , ότι “ Αυτοί που είναι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές “ Καθώς Είμαι κι εγώ φτωχός και οι στιγμές είναι κρίσιμές , κινδυνεύω να κάνω λάθος και Θέλω να βρεθεί κάποιος πλούσιος να μου εξηγήσει αν και που κάνω λάθος σκέψεις « ινα μη πληρωθει και σε εμέ το υπ αυτής ρηθέν “ !
Σκέπτομαι λοιπόν , αρχικά , να ψηφίσω { Ο Χ Ι } στο δημοψήφισμα αφού είμαι εντελώς βέβαιος ότι στο αν η Πατρίδα μου τους προσεχείς μήνες ή έτη θα είναι Μέσα ή Έξω στην Ευρώπη και στο Ευρώ εξαρτάται από πολλές άλλες Σοβαρές Παραμέτρους και καθόλου από το Ναι ή το ΟΧΙ το δικό μου . Είναι σαφέστατο ότι με το Ο Χ Ι μου απλά δηλώνω ότι δεν εξουσιοδοτώ την κυβέρνηση μου να υπογράψει την συμφωνία που πρότειναν οι δανειστές και με την οποία εγώ (ο φτωχός ) μαζί με τους άλλους φτωχούς θα πληρώνουμε ΈΝΑ ΧΡΕΟΣ το οποίο όλοι συμφωνούν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ . Πάει να πει με απλά λόγια ένα δάνειο που δεν θα μπορεί να εξοφληθεί ποτέ με τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές αν και οι Έλληνες θα εξαθλιώνονται σε κάθε γενιά περισσότερο . Να σημειώσω ότι τα μέτρα που πρότειναν είναι όμοια με τα μέτρα που εφαρμοζόταν από το 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 15 και είχαν αποτύχει .
Κατανοώ βέβαια την συμπεριφορά των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων οι οποίες για να σώσουν τις Τράπεζές τους από μαζική χρεοκοπία , μετέφεραν ( καλώς ή κακώς , δεν θα το σχολιάσω τώρα εδώ ) τα χρέη των Τραπεζών τους στους φορολογούμενούς , τους οποίους υποχρεώνουν με μέτρα λιτότητας να τα εξοφλούν . Ξεκίνησε από το 2010 να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα . Με ευθύνη όμως των Ελληνικών Κυβερνήσεων , αλλά και της Τρόικας η οποία τολμώ να πω ότι επέλεγε τις κυβερνήσεις μας , και τους επέτρεπε να μην εφαρμόζουν το πρόγραμμα ( διάσωσής ) αυτό καθώς ήταν και λάθος αποτύγχανε συνεχώς . Υποψιάζομαι τέλος ότι ενώ τώρα με την νέα Ελληνική Κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι είχαν την ευκαιρία να καταλήξουν σε μία αμοιβαίως επωφελή και δίκαιη λύση δεν την θέλησαν για δύο λόγους . Αφενός μεν διότι κάτι τέτοιο θα είχε σαν αποτέλεσμα στην Ελλάδα να σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη οι συνεργάτες τους πολιτικοί , Αφετέρου δε φοβοότα ότι αν υποχωρήσουν στα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων αυτό θα αποτελούσε , κακό κατ΄ αυτούς προηγούμενο για τους άλλους λαούς και τις Κυβερνήσεις τους όπου εφάρμοζαν παρόμοια προγράμματα λιτότητας !
Εξέτασα βέβαια και το ενδεχόμενο να ψηφίσω ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα . ΔΕΝ βρίσκα όμως καμία λογική ΣΧΕΣΗ αιτίου και αποτελέσματος , ανάμεσα στο να ψηφίσω το ΝΑΙ το οποίο Ντόπιοι και Ξένοι προβάλλουν πιεστικά σαν την αναγκαία και ικανή συνθήκη για να ΜΕΙΝΟΥΜΕ στο ΕΥΡΩ και στην ΕΥΡΩΠΗ ! Εκτός και αν βέβαια εννοούν με αυτό ότι αν θα ψηφισω ΝΑΙ θα υποχρεωθει η Κυβέρνηση μας να υπογράψει και να υπογράφει στο μέλλον το με οποιουσδήποτε όρους ξεπουλήματος της Ελλάδας για να εξοφλουν τα δάνεια και έτσι να παραμένουμε στο Ευρώ και στην Ευρώπη , οπότε φυσικά η απάντηση μου είναι και πάλι “ Ο Χ Ι “ στο ναι , και δεν νομίζω ότι μπορουν να νας διώξουν από την ΕΥΡΩΠΗ αν δεν τθέλουμε εμείς να φύγουμε , οπότε όμως θα αρχίσει από εμάς να ξεπλέκετε το πουλόβερ ΤΗΣ !!
Από την άλλη βλέπω καθαρά ότι το (ΝΑΙ) θα είναι συγχωροχάρτι στους εντός και Εκτός Ελλάδος , για κάθε τυχόν ανόμημα τους σχετικό με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που έχουν ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ μέχρι τώρα ή θα υπογραφούν στο μέλλον ! Υποθέσω μάλιστα πως αυτός είναι και ο κύριος λόγος του λυσσαλέου ΥΠΕΡ του ΝΑΙ κοινού αγώνα των Μέσα και των Έξω από την Ελλάδα , που τον διακρίνουμε όλοι ! Επιπλέον και σημαντικότερο όλων το ΝΑΙ θα σημαίνει φυσικά , παραδοχή όλων των χρεών κατά το Αγγλικό δίκαιο αφού ο λαός θα έχει πλέον αποφανθεί θετικά με ” ΝΑΙ “ υπέρ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ . Έτσι θα στερήσω και από μελλοντικές ακόμα γενιές το δικαίωμα ( και τα επιχειρήματα ) να κηρύξουν ΕΠΑΧΘΕΣ και Παράνομο το χρέος και να ζητήσουν διαγραφή του , ενδεχομένως δε και να Ευθύνες . Εγώ και για τους λόγους αυτούς Δηλώνω ότι δεν μπορώ να ψηφίσω ΝΑΙ και θα ψηφίσω “ Ο Χ Ι” !!
Σε όσους μάλιστα σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΑΙ, και είναι πολλοί , αφού όπως βλέπω ακολουθούν τη γραμμή που δίνουν τα κόμματα που Ψήφισαν , κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει τι σημαίνει το ΝΑΙ !! ΚΑΙ να τους πει ότι η λάθος ψήφος στο - Ναι - στο Δημοψήφισμα κάνει χίλιες φορές μεγαλύτερη ζημία στον τόπο από την λάθος ψήφο στις Εθνικές εκλογές !!!! Καθώς τέλως βλέπω ότι οι Θεσμοί δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να ματαιωθεί το Δημοψήφισμά , φοβούμαι ότι υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η προπαγάνδα , ο εμπαιγμός και η προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού , έχει πιάσει τόπο και το ΝΑΙ προηγείται με διαφορά από το Ο Χ Ι . Για αυτό είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί με εμένα για να μου εξηγήσει αν και που θα κάνω λάθος αν όπως καταλήγω θα αποφασίσω να ψηφίσω « Ο Χ Ι » !!


1 σχόλιο

  1. Στούς "φτωχούς - πλήν τίμιους " συμπεριλαμβάνετε και τους φασίστες , καταλαβαίνετε τι ρόλο τούς δίνουμε , καταλαβαίνετε οτι ενα πιθανό οχι θα οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ;Σας τα γράφω αυτά γιατί σας εκτιμώ και πολύ συχνά διαβάζω τις απόψεις σας στα διάφορα μπλόγκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση