GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αριστερές αγριότητες! ΜΑΤ χτυπάνε νεαρούς στον Σταθμό Λαρίσης που μπήκαν σε τρένο χωρίς εισιτήριο...

Επέμβαση για την απομάκρυνση νεαρών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Βέροια χωρίς να φέρουν πάνω τους εισιτήριο πραγματοποιήθηκε από τις...

Επέμβαση για την απομάκρυνση νεαρών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Βέροια χωρίς να φέρουν πάνω τους εισιτήριο πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Παρασκευής στον σταθμό Λαρίσης.
Επιβάτες της πρώτης θέσης κατάγγειλαν πως 100 περίπου νεαροί που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν είχαν εισιτήρια και πως το τρένο ήταν υπερπλήρες. Ακολούθησε μικροένταση στην αποβάθρα μεταξύ των νεαρών και των υπαλλήλων του σταθμού, οι οποίοι και ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας.
ΜΑΤ και ομάδα ΔΕΛΤΑ, κατέκλυσαν τον Σταθμό Λαρίσης, σε μία προσπάθεια απομάκρυνσης των ατόμων από τον σιδηροδρομικό σταθμό, λίγο μετά τις 02.40 το βράδυ.
Οι νεαροί επιτέθηκαν λεκτικά στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές ενώ ακολούθησε και "κυνηγητό" στους γύρω δρόμους. Συνολικά σημειώθηκαν 16 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις κατέληξαν σε συλλήψεις.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίσταση για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αντίσταση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.
Η αστυνομία ανέφερε πως "επιδίωξη των νεαρών ήταν το ταξίδι τους στη Βέροια και η συμμετοχή τους στο 3ήμερο φεστιβάλ "Ελευθερίας vol. 6" με συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων της underground μουσικής σκηνής".
Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πάντως υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία, ενώ σημειώθηκε και ένας μικροτραυματισμός 16χρονου.
Καρέ-καρέ η επέμβαση των ΜΑΤ:











Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση