GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: "Δεν δέχομαι κυβέρνηση ειδικού σκοπού..."

“Θα παραμείνουμε μαζί να αγωνιστούμε, ο λαός και η νόμιμη κυβέρνηση” διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ...

“Θα παραμείνουμε μαζί να αγωνιστούμε, ο λαός και η νόμιμη κυβέρνηση” διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποιο νωρίτερα είχε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δεν έκρυψε τη διαφωνία του με τη συμφωνία, τόνισε όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία άλλη δυνατότητα απέναντι στο πραξικόπημα των εταίρων. Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι στη σύνταξη του κειμένου υπήρξε γαλλική βοήθεια και ότι από τους εταίρους υπήρξε απειλή ακόμα και για ολικό κούρεμα καταθέσεων.
Παρέπεμψε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ αύριο για τη στάση του κόμματος στη Βουλή, σημειώνοντας πάντως ότι στη δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να βρεθεί λύση.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού με ΝΔ και Ποτάμι δε συμμετέχει, σημειώνοντας ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα τον καλούσαν να τα δώσει όλα.
“Η συμφωνία αυτή είναι έξω από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. . Σε αυτή τη συμφωνία, εις ένδειξη καλής θελήσεως και παρότι είναι κόντρα στη συνείδηση μας, συμφωνήσαμε προκειμένου να βρεθει λύση. Στη νέα συμφωνία όμως που προβλέπει 50 δις εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας,, διατάξεις αλλαγών νόμου όπως στον κώδικα ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών και αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε”, είπε ο κ.Καμμένος.
“Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες, που εμείς σεβόμαστε” συνέχισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραπέμποντας στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και των οργάνων του κινήματος.
Σημείωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε μια συμφωνία απέναντι σε εκβιασμούς και πως η προσπάθεια του πρωθυπουργού είχε τη συμπαράσταση των Ελλήνων . Χαρακτήρισε δε τη στάση των εταίρων πραξικόπημα.
“Θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο των Ελλήνων πολιτών” δηλωσε στη συνέχεια ο κ.Καμμένος και πρόσθεσε: “Στη δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να βρεθεί λύση”.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο και υπενθύμισε ότι ήταν ξεκάθαρο πως οι εταίροι ήθελαν η κυβέρνηση αυτή να σπάσει πράγμα που δε συνέβη παρά τους εκβιασμούς.
“Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε” επανέλαβε, τονίζοντας όμως: “Εμείς δε θα δεχθούμε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα ανάμεσα σε τέσσερις ηγέτες της ΕΕ τα έδιναν όλα και ακρωτηρίαζαν την προσπάθεια παρά την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών”, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αναφέρεται στους αρχηγούς της ΝΔ και του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση