GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουλτς: Σχέδιο για πακέτα αν ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Ειδικά δάνεια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είπε ο πρόε...


Ειδικά δάνεια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Όπως ανέφερε ο κ. Σουλτς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αν η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη από χρήματα, η ΕΕ θα διαθέσει τα κονδύλια αυτά.
«Ίσως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε στην τύχη τους τους ανθρώπους». Όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. «Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους» πρόσθεσε.
«Πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δεν θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές βασικών αγαθών, καθώς δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν», σημείωσε ο κ.Σουλτς.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση