GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη – Παππάς: Το εσωτερικό ρήγμα είναι σαφές – Λύση μετά τη συμφωνία

Το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές και θα αντιμετωπιστεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, μετά την υπογραφή της συμφω...

Γεροβασίλη – Παππάς: Το εσωτερικό ρήγμα είναι σαφές – Λύση μετά τη συμφωνία
Το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές και θα αντιμετωπιστεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές. Αυτή ήταν η κοινή γραμμή της κυβερνητικής εκπρόσωπου, Όλγας Γεροβασίλη και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή όπου 31 βουλευτές της κυβέρνησης καταψήφισαν το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και 5 δήλωσαν παρών.
"Από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα επικεντρώσει όλη της την προσοχή στη διαπραγματευτική προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία", δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη. Ταυτόχρονα, τόνισε, η κυβέρνηση θα στραφεί έντονα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, την ανθρωπιστική κρίση, επιπλέον για το θέμα της αναθέρμανσης της οικονομίας και τα ζητήματα του πολιτικού συστήματος. 
Ερωτηθείσα σχετικά με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι "το ρήγμα στην Κ.Ο. είναι νομίζω σαφές. Από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν και οι συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πολιτικό πρόβλημα". Στο ερώτημα εάν θα παραπεμφθούν στα κοινοβουλευτικά όργανα για διαγραφή, είπε ότι "θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, εννοώ οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Ποιες διαδικασίες και πώς νομίζω είναι θέμα του κόμματος που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για όλα αυτά τα ζητήματα". 
Τέλος, στο ερώτημα εάν απομακρύνθηκε το σενάριο της διάσπασης ή εάν παραμένει υπαρκτό, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι "το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν και παραμένει το ίδιο από εδώ και πέρα" και πρόσθεσε ότι "θα ακολουθηθούν όλα όσα είναι να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα".
"Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται" δήλωσε από την πλευρά του και ο υπουργός Επικρατείας. 
«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ολοκληρώσαμε τον κύκλο των προαπαιτούμενων», τόνισε ο Νίκος Παππάς. 
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ήταν ωστόσο η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είπε ότι “"Όλα είναι μια χαρά . Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση