GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μασάζ" στην ΕΚΤ για να ανοίξουν οι τράπεζες επιχειρεί η κυβέρνηση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς στη σημερινή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης είναι να σταλεί πολιτικό μήνυμα...

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς στη σημερινή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης είναι να σταλεί πολιτικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ότι η Ελλάδα οδεύει προς μία συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει άμεσα τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA).

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση στη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δίνεται μάχη επί πολλών ζητημάτων που αναφέρονται στο κείμενο που κατέθεσε το Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο στο Eurogroup όσο και στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, η κατάσταση ήταν και παραμένει πολωμένη, με τα κράτη-μέλη διχασμένα.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, υπάρχουν χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, που τηρούν πολύ σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας, και άλλες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση