GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο έλεος της πυρκαγιάς η Ζάκυνθος - Ζητούν βοήθεια από γειτονικούς νομούς

"Κρανίου τόπος" έχει γίνει το δάσος στο όρος Σκοπός στο Καλάμακι Ζακύνθου, όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκ...

Στο έλεος της πυρκαγιάς η Ζάκυνθος - Ζητούν βοήθεια από γειτονικούς νομούς
"Κρανίου τόπος" έχει γίνει το δάσος στο όρος Σκοπός στο Καλάμακι Ζακύνθου, όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το απόγευμα του Σαββάτου.
Όλο το βράδυ η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε ένα πανέμορφο δάσος, που ήταν και από τους τελευταίους πνέυμονες πρασίνου στην περιοχή.
Η φωτιά αφού έκαψε ότι βρήκε μπροστά της, πέρασε στην άλλη πλευρά του βουνού στην περιοχή Σεκάνια στο Βασιλικό.
Στο σημείο είναι όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από γειτονικούς νομούς, για την κατάσβεση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς.
Σήμερα με το πρώτο φώς της ημέρας τρία καναντέρ βοηθούν απο αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, με αυταπάρνηση και ηρωϊσμό προσπαθούσαν παρά τις αντίξοες συνθηκες να σώσουν ότι μπορούσαν και έσωσαν ένα αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές και το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας που λίγο έλειψε να παραδοθεί στις φλόγες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση