GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρατηρητήριο για τα μνημόνια ετοιμάζει η Κωνσταντοπούλου

Ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ελέγξει για τυχόν παραβάσεις κατά των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων λόγω της επιβολ...

Παρατηρητήριο για τα μνημόνια ετοιμάζει η Κωνσταντοπούλου
Ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ελέγξει για τυχόν παραβάσεις κατά των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων λόγω της επιβολής των μνημονιακών προγραμμάτων, προανήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνταστοπούλου.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε συνάντηση την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,  Γιώργο Σταυρόπουλο.
Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» κατά την οποία ο Πρωθυπουργός είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας την «σουρεαλιστική».
Η Πρόεδρος της Βουλής υιοθέτησε την πρόταση της Επιτροπής για τη δημιουργία παρατηρητηρίου και μηχανισμών αξιολόγησης των μνημονιακών επιπτώσεων στα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
«Θα αναλάβω πρωτοβουλίες προκειμένου η πρόταση αυτή να γίνει πράξη» δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου και εξήγησε ότι «δεν μπορεί να αποτιμώνται μόνο οι οικονομικές συνέπειες των πολιτικών, δεν μπορεί να αποτιμώνται σε επίπεδο περιβαλλοντικής νομοθεσίας οι περιβαλλοντικές συνέπειες και να μην αποτιμάται εκείνο που αποτελεί από τα ανεκτίμητα κεκτημένα του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτισμού, η επίπτωση συγκεκριμένων πολιτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση