GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο καφενείο της Βουλής: Σκληρή επίθεση Βαρουφάκη στον Σόϊμπλε!

Το ενδιαφέρον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κέντρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μόλις εμφανίστηκε στο καφενείο της Βουλής. ...


Το ενδιαφέρον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κέντρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μόλις εμφανίστηκε στο καφενείο της Βουλής.
Στο τραπεζάκι που κάθισε σχημάτισε γύρω του ένα πηγαδάκι από 8 βουλευτές οι οποίοι έδειχναν να είναι απορροφημένοι από τη συζήτηση. Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν εκεί προσπάθησαν να πάρουν μια δήλωση του - κάτι που ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε - ενώ παρά τις επίμονες ερωτήσεις τους για το τι αναμένει και πώς βλέπει τις διαπραγματεύσεις δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.





Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ…
Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν είμαι υπουργός. Βουλευτής είμαι..
Δημοσιογράφος: Μια φορά υπουργός πάντα υπουργός
Βαρουφάκης: Όχι προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη…
Δημοσιογράφος: Κεντρίζετε το ενδιαφέρον πάντως των συναδέλφων σας στο ΣΥΡΙΖΑ…
Βαρουφάκης: Είμαστε συνάδελφοι και συζητάμε, δεν κλέβω κανένα ενδιαφέρον
Δημοσιογράφος: Πως βλέπετε τα πράγματα;
Βαρουφάκης: No comments
Δημοσιογράφος: Αυτό δεν είναι καλό
Βαρουφάκης: Νo comment κανένα σχόλιο. Παρακολουθούμε εναγωνίως τις εξελίξεις
Δημοσιογράφος: Εναγωνίως;
Βαρουφάκης: Άμα δεν παρακολουθείς εναγωνίως είσαι επικίνδυνος.
Δημοσιογράφος: Αυτό που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείτε ότι ήταν ένα συν, άσχετα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης;
Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο
Δημοσιογράφος: Συνάδελφοι σας λένε ότι ήταν μια ιστορική στιγμή η παρουσία του πρωθυπουργού, άνοιξε μια συζήτηση μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο
Β…. Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα σώμα που δεν νομοθετεί δεν είναι Κοινοβούλιο
Δημοσιογράφος: Πως θα το χαρακτηρίζατε;
Βαρουφάκης: Μη Κοινοβούλιο
Δημοσιογράφος: Τι περιμένετε; Τι θα έχουμε τη Δευτέρα;
Βαρουφάκης…. Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο Είναι φίλος μου. Η συμπαράσταση μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή. .. Είμαι πίσω του και τον νιώθω..
Δημοσιογράφος: Έχετε μιλήσει με τον πρωθυπουργό αυτές τις μέρες;
Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο
Δημοσιογράφος: Θα έχουμε ένα συν ή ένα πλην στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων
Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο
Δημοσιογράφος: Πως είδατε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;
Βαρουφάκης: Επικό και μεγαλειώδες.
Δημοσιογράφος: Ψήφισαν όχι για ναι;
Βαρουφάκης…..


Βαρουφάκης για Σόϊμπλε: Είναι επικεφαλής ομάδας ακραίων συντηρητικών κύκλων που προωθούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Οι απόψεις του για τη βιωσιμότητα του χρέους που είχε εκφράσει επανειλημμένα, εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ότι προκάλεσαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά και οδήγησαν στην έξοδο του από την κυβέρνηση.


Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και στη συνέχεια όσοι στοιχίζονται, όπως είπε, μαζί του ζήτησαν την παραίτηση του.
Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε ακόμα τον κ. Σόϊμπλε ότι είναι επικεφαλής ομάδας ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη, που προωθούν σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη.
Όπως είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σόϊμπλε είχε έγκαιρα αποτιμήσει τις συνέπειες για ένα πιθανό ντόμινο ωστόσο φαίνεται, ότι θεωρεί λελογισμένο τον κίνδυνο ενώ επεσήμανε ότι «είναι ο μόνος που έχει συγκρότηση στο Eurogroup» και με εξαίρεση τον κ. Σαπέν και τους Γάλλους ελέγχει απόλυτα τους υπόλοιπους.
«Είναι και ο μόνος που έχει πλάνο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι ο κ. Σόϊμπλε «θέλει μια Ομόσπονδη Ευρώπη, στην οποία προφανώς η πολιτική διεύθυνση θα βρίσκεται σε γερμανικά χέρια».
Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου τι περιμένει από μια πιθανή συμφωνία απάντησε ότι «είναι νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «ούτε και ο Ευκλείδης αυτή τη στιγμή ξέρει» ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των «βιώσιμων λύσεων» γιατί, όπως εξήγησε, «από τις άλλες, που διαιώνιζαν το πρόβλημα είχαμε πολλές τα τελευταία πέντε χρόνια».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση