GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θαύμα! Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα, αλλά...

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ωστόσο το όριο αν...

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα παραμένει, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για την άρση των capital controls.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ).
Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

2 σχόλια

  1. ΑΚΟΥΩ

    «Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για να υποστηρίξει την επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα. Η άτακτη χρεοκοπία δεν θα οδηγούσε μόνο στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, άρα στην εξαϋλωση των καταθέσεων. Θα σε ανάγκαζε να εκδόσεις ένα νόμισμα που θα είχε την ίδια στιγμή μια δραματική υποτίμηση. Ταυτόχρονα οι συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια έβγαλαν 250 δισ. στο εξωτερικό θα ερχόντουσαν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα».
    ΑΠΑΝΤΑΩ

    1ον. Δεν υπάρχει άτακτη και τακτική χρεοκοπία πουθενά στην οικονομική βιβλιογραφία. Υπάρχει ΧΡΕΟΣΤΑΣΙΟ το οποίο προκαλείς ως χώρα είτε εις βάρος των δανειστών και προς όφελος του λαού, είτε εις βάρος του λαού και προς όφελος ων δανειστών.

    2ον. Πότε χάθηκαν οι καταθέσεις περνώντας σε εθνικό νόμισμα σε οποιαδήποτε ιστορική στιγμή; Αυτό συμβαίνει μόνο αν το αποφασίσει η κυβέρνηση. Οταν εκδίδεις εθνικό νόμισμα ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ μη εκθέτοντάς το στις διεθνείς αγορές και απλά καταγράφεις τις εγχώριες καταθέσεις στο νέο νόμισμα. Αν το νόμισμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο στα διεθνή χρηματιστήρια, που θα το βρουν για να στο υποτιμήσουν ρε βλάκα; Η λειτουργία του εξαρτάται από τη δυναμική και την ανάπτυξη της οικονομίας. Ακόμα και στην Ισλανδία που το νόμισμά της ήταν εκτεθειμένο και υπέστη υποτίμηση 400%, οι τιμές ανέβηκαν μόνο 19% και μόλις η κυβέρνηση διπλασίασε τους μισθούς ο πληθωρισμός από 19% πήγε στο 3% σε δύο χρόνια.

    3ον. Συναλλαγματικά αποθέματα, ΕΧΕΙΣ , αρκετά για να κάνεις επανεκκίνηση της οικονομίας ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Είναι τα 56 δισ. ευρώ των τραπεζών σε χαρτοφυλάκιο με κρατικά ομόλογα Βρετανίας και Λουξεμβούργου τα οποία δεν ελέγχονται από την ΕΚΤ και είναι ΑΜΕΣΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ. Τον πίνακα αυτόν δεν τον βρήκε ο Τσακαλώτος να στον δείξει;

    4ον. Με το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και κάνεις ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ενεργητικών τους με οικονομικούς εισαγγελείς και ειδικούς εκκαθαριστές, διαγράφοντας άμεσα κατ'αρχήν τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών. Είναι προτιμότερο να τα τιτλοποιήσουν τα διεθνή κοράκια μέσω ΤΑΙΠΕΔ και να κατασχέσουν τα σπίτια του κόσμου όπως θα κάνεις τώρα με το τρίτο μνημόνιο;

    5ον. Ποιος θα μπει να αγοράσει τη μισή Ελλάδα όταν ασκείς έλεγχο εισροής/εκροής των αποθησαυρισμένων καταθέσεων του εξωτερικού όπως συνέβαινε και με εκείνη την παλιά και άθλια δραχμή; Δεν ξέρεις ότι μόνο επενδυτικά κεφάλαια για την πραγματική οικονομία μπορούν να περάσουν τα οικονομικά σύνορα; Δεν ξέρεις ότι αποθησαυρισμένες καταθέσεις του εξωτερικού υποβάλλονται πάντα σε υψηλό φόρο; Εκτός και αν είσαι βαλτός και εντεταλμένος των κεφαλαιούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ταφόπλακα της δημοκρατίας ξεκινάει με ευρώ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φτιαγμένη κατά τέτοιο τρόπο που περιορίζει τη λαϊκή συμμετοχή...

    Υπάρχει κάτι που κατέπληξε ακόμα και την αμερικανική Δεξιά, κι αυτό ήταν η απόλυτη ανεξαρτησία που παραχώρησε η Ε.Ε. στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ).

    Ακόμα και το σπουδαιότερο περιοδικό του κατεστημένου των ΗΠΑ, το Foreing Affairs, άσκησε δριμεία κριτική στην Ε.Ε. γιατί έδωσε μια δύναμη χωρίς προηγούμενο στην ΕΚΤ, που δεν λογοδοτεί σε κανέναν.

    Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα) είναι σχετικά ανεξάρτητη, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο, όχι όσο η Ε.Κ.Τ.

    Κατά περίεργο τρόπο, οι λαοί φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί μ” αυτό. Έχουν εφεύρει κι όνομα: Δημοκρατικό έλλειμμα. Και είναι αληθινό.

    Το Ευρωπαϊκό Ομοσπονδιακό Σύστημα σκοπεύει να μειώσει τη δημοκρατική συμμετοχή.


    Τίποτα καινούριο δεν διαβάσατε στις παραπάνω γραμμές, το ξέρω...
    Όμως δεν είναι καινούριο. Αυτά τα έλεγε ο Νόαμ Τσόμσκι το 1999. Ήταν η χρονιά που το ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα στις έντεκα χώρες κράτη της ευρωζώνης.

    Χρειάστηκαν να περάσουν 16 χρόνια για να καταρριφθούν και τα προσχήματα δημοκρατικότητας.

    Τώρα είναι πλέον εμφανές και προφανές, ακόμα και σ” εκείνους που δεν έχουν τις γνώσεις και τη διαύγεια του Νόαμ Τσόμσκι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ταφόπλακα της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας, κάθε χώρας.

    Για τη ζωή κάθε Ευρωπαίου πολίτη θα αποφασίζουν αποκλειστικά οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ (και η υπόλοιπη κουστωδία των Θεσμών).

    Όσο παραμένουμε σ” αυτήν θα επιβιώνουμε, ως δουλοπάροικοι, ως άποικοι, όπως και για όσο η ΕΚΤ θα μας επιτρέπει. Οι εκλογές είναι πλέον ένα πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η βαρβαρότητα της Ευρώπης.

    Γιατί αυτοί οι τεχνοκράτες, που λειτουργούν ως μηχανές, είναι οι εχθροί κάθε Έλληνα, κάθε Ευρωπαίου, κάθε ανθρώπου.

    Πόσο πιο απλά να το πω; Είναι πόλεμος.


    Γελωτοποιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση