GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικό χρέος: Με δική της έκθεσης αντεπιτίθεται η Κομισιόν στο ΔΝΤ

Αναταραχή προκάλεσε η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος που είδε το φως της δημοσιότητας χθες. Αρκετοί μάλιστα υποστήριξα...

Ελληνικό χρέος: Με δική της έκθεσης αντεπιτίθεται η Κομισιόν στο ΔΝΤ
Αναταραχή προκάλεσε η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος που είδε το φως της δημοσιότητας χθες. Αρκετοί μάλιστα υποστήριξαν ότι η έκθεση είναι ουσιαστικά ωρολογιακή βόμβα που θα τινάξει στον αέρα τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, πριν καν μπει το μελάνι της υπογραφής.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή... αντεπιτίθεται σήμερα με μια έκθεση δική της για την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η έκθεση αφορά στοιχεία μόλις της περασμένης εβδομάδας.
Λίγες ώρες αφότου το ΔΝΤ διατύπωσε το "ή περίοδος χάριτος 30 ετών ή κραχ", η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η αναλογία χρέους - ΑΕΠ στην Ελλάδα θα είναι 165% του ΑΕΠ το 2020 και 150% το 2022, εν αντιθέσει με το 200% που περιέχει η έκθεση του ΔΝΤ. Βεβαίως σημειώνεται στην έκθεση της Επιτροπής ότι υπάρχει κίνδυνος η αναλογία να είναι 187% και 176% αντίστοιχα.
Η Κομισιόν ανοίγει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά αποκλείει κούρεμα, ότι δηλαδή αναφέρει και η γερμανική γραμμή.
"Οι ανησυχίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα μακροπρόθεσμο και αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ισχυρή βούληση από τις ελληνικές αρχές και μετά πλήρη αναδιάρθρωση των δανειακών συμφωνιών, μέτρα μείωσης του χρέους, τα οποία θα δοθούν όμως όταν οι δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών για μεταρρυθμίσεις αποδειχτούν" αναφέρει η έκθεση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση