GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντε Γκίντος: Ο Βαρουφάκης είχε πάντα καλά δομημένα επιχειρήματα

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών σίγουρα δεν έκανε και πολλούς... φίλους στο Eurogroup, όμως φαίνεται ότι κάποιοι τουλάχιστ...

Ντε Γκίντος: Ο Βαρουφάκης είχε πάντα καλά δομημένα επιχειρήματα

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών σίγουρα δεν έκανε και πολλούς... φίλους στο Eurogroup, όμως φαίνεται ότι κάποιοι τουλάχιστον Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών τον έχουν σε εκτίμηση.

Για παράδειγμα, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, που σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά τα εγκαίνια σεμιναρίου της δεξαμενής σκέψης Bruegel αναφέρθηκε με θετικά λόγια στον μέχρι πρότινος ομόλογό του.

Ο ντε Γκίντος, σύμφωνα με το Europa Press, αναγνώρισε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης πάντα είχε επιχειρήματα “καλά δομημένα”, μολονότι ορισμένες ιδέες τους δεν συμβάδιζαν, ενώ διαβεβαίωσε ότι πάντα είχε καλή σχέση μαζί του, όμοια με αυτήν που διατηρεί τώρα με τον διάδοχό του και με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην ΕΕ.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ο Βαρουφάκης καθόταν στα αριστερά του στις συνεδριάσεις του Eurogroup, κάτι που τους επέτρεπε να σχολιάζουν διαφορετικές οικονομικές πτυχές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Ερωτηθείς αν η Ισπανία επέλεξε τη λιτότητα από φόβο για τους Podemos, όπως υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης, ο ντε Γκίντος είπε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να βγάλει τη χώρα από τη δεύτερη ύφεση και να την κάνει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Πράγματι, άδραξε την ευκαιρία να υπερασπιστεί εκ νέου τις ισπανικές μεταρρυθμίσεις που είναι αυτές που έβγαλαν την Ισπανία από την ύφεση και έκαναν τη χώρα να πάψει να είναι το βασικό πρόβλημα στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με τον ντε Γκίντος, σήμερα το βασικό πρόβλημα είναι η Ελλάδα, μολονότι έχει εμπιστοσύνη ότι σίγουρα αυτό το θέμα πάρει το δρόμο του τις επόμενες μέρες και τους επόμενους μήνες. Η Ισπανία, αντίθετα, έχει μετατραπεί στην πιο αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωζώνης με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4%.

“Η επανάσταση της ισπανικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα θετική και αυτό μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε”, είπε ο de Guindos, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλές ανισορροπίες και ευπάθειες για να ανακτηθούν οι προ κρίσης μέρες ευημερίας.

Απαντώντας για τις ομοιότητες που θα μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ Ελλάδας και Καταλονίας ο de Guindos απέφυγε τις συγκρίσεις και είπε ότι το καλύτερο από άποψη ευημερίας για την Καταλονία είναι να συνεχίσει να είναι μέρος της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση