GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Ντάισελμπλουμ στην επιστολή Τσίπρα

To αίτημα της Ελλάδας για ένα νέο πακέτο στήριξης θα εξεταστεί βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αναφέρει ο επικεφαλή...

Η απάντηση του Ντάισελμπλουμ στην επιστολή Τσίπρα

To αίτημα της Ελλάδας για ένα νέο πακέτο στήριξης θα εξεταστεί βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αναφέρει ο επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,σε απαντητική του επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Αναλυτικά:

Κύριε Πρωθυπουργέ, έλαβα τις επιστολές σας της 30ης Ιουνίου 2015, όπου ζητούσατε εκ νέου παράταση της τρέχουσας συμφωνίας χρηματοοικονομικής βοήθειας του EFSF, καθώς μου απευθύνατε αίτημα - υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM- για στήριξη χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από τον ESM.

Οι επιστολές σας μοιράστηκαν στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup και τις συζητήσαμε κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου.

Πρώτον, όσον αφορά το περαιτέρω αίτημα να παραταθεί η ισχύουσα συμφωνία χρηματοοικονομικής βοήθειας του EFSF, το Eurogroup επιβεβαίωσε εκ νέου, στις 30 Ιουνίου, την απόφαση της 27ης Ιουνίου Eurogroup να μην υποστηρίξει την παράταση, δεδομένου ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή παρέμειναν αμετάβλητοι. 

Η τρέχουσα συμφωνία οικονομικής βοήθειας του EFSF με την Ελλάδα έχει λήξει στις 30 Ιουνίου 2015, καθώς και όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από κράτη μέλη της ευρωζώνης των ισοδύναμων κερδών από SMP και ANFA. Λαμβάνοντας υπόψη της επιστολής σας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι στις 20 Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να επαναλάβουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως.  Δεύτερον, θα επανέλθουμε στο αίτημά σας για τη χορήγηση υποστήριξης για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα μέσω του EMS(Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) μόνο μετά, και στη βάση του αποτελέσματος που θα προκύψει από το δημοψήφισμα.


 

 

Δείτε την επιστολή του Ντάισελμπλουμ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση