GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλειστόν λόγω εκπτώσεων!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Θλιβερό το θέαμα χθες στη Βουλή! Άδειες οι κομματικές βιτρίνες, κενές πολιτικού περιεχομένου, χωρί...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Θλιβερό το θέαμα χθες στη Βουλή! Άδειες οι κομματικές βιτρίνες, κενές πολιτικού περιεχομένου, χωρίς προϊόντα της διανόησης ή έστω του συγκροτημένου λόγου και του νομικού πολιτισμού!

Μόνη και έρημη η Πρόεδρος της Βουλής πασχίζει να δείξει πως η αξιοπρέπεια και η ζωή ενός λαού δεν πρέπει να τοποθετηθούν στο ράφι των εκπτώσεων του ελληνικού κοινοβουλευτισμού.

Και όμως η παραπολιτική των εκπτώσεων στους θεσμούς και στα κοινοβουλευτικά προϊόντα της Ελληνικής δημοκρατίας κυριάρχησε παντού και σε όλους. Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει περάσει για τα καλά και ομοθύμως στην περίοδο των μεγάλων εκπτώσεων που πλήττουν στα θεμέλιά του το πολίτευμα της χώρας: την λαϊκή κυριαρχία!

Πρωταγωνιστής, αυτή τη φορά, σε τούτη την κοινοβουλευτική έκπτωση, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γενική εκποίηση θεσμών και κοινοβουλευτικών πρακτικών για την επόμενη δόση της τρόικας, είναι ένα κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ε, αυτό αποκαλείται ιστορική φάρσα!

Εγώ νοιώθω ντροπή για αυτή την κατάσταση ως «απλός» έλληνας πολίτης, αλλά δυστυχώς όχι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος λέει: «Δεν βρισκόμαστε σε μια συνηθισμένη περίοδο, θα πρέπει να γίνουν κάποιες "εκπτώσεις" από όλους»! Μόνον εκπτώσεις; Ανταγωνισμός εκπτώσεων γίνεται από όλα τα κομματικά καταστήματα του συνταγματικού τόξου, το οποίο ρίχνει πλέον τα βέλη του στην καρδιά του γενικότερου ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, οργανικό μέρος του οποίου είναι και η γενική ελληνική νομική κουλτούρα, όπως αυτή αποκτά συντεταγμένη μορφή στον ελληνικό συνταγματικό πολιτισμό, για την ρύθμιση της κοινωνικής συμβίωσης και αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων με κανόνες δικαίου, και όπως αυτή η κουλτούρα ορίζει τον τρόπο εφαρμογής των κανόνων αυτών από την κρατική εξουσία!

Δηλαδή, ξεκίνησαν πλέον οι μεγάλες εκπτώσεις στο πυρήνα που ρυθμίζει τις αξίες, τις στάσεις, τις συμπεριφορές, τις προσβλέψεις και τις προκαταλήψεις των ελλήνων ως ενιαίο σύστημα δικαίου, ως δομή δικαίου και αυτό είναι έγκλημα κατά της σημερινής ελληνικής κοινωνίας. Αποτελεί το τέλος της κοινοβουλευτικής οργάνωσης του πολιτικού μας συστήματος, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αποτελεί μια δραματική αντινομία μεταξύ της τρέχουσας κοινωνικής οργάνωσης και της συστατικής και οργανωτικής λειτουργίας του Συντάγματος της Ελλάδας.

Ως πολιτικός επιστήμονας δεν θα μπορούσα ποτέ να υπερασπιστώ αυτές τις φρικαλέες εκπτώσεις! Ως πολίτης που νοιάζεται ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της πλουραλιστικής δημοκρατίας στον τόπο μας, σε μια αγωνιστική βάση και με ριζοσπαστικοποίηση των δημοκρατικών θεσμών, αισθάνομαι απολύτως αποξενωμένος από το πολιτικό σύστημα αυτών των εκπτώσεων. Και δεν είναι απλώς ζήτημα μιας αφηρημένης, ιδεολογικοποιημένης ίσως δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά κυριολεκτικώς βιοιοκονομικού στοχασμού!

Μέσω αυτών των εκπτώσεων στην Ελληνική Δημοκρατία, αντιστρέφεται η σχέση του νομικού και οικονομικού μέσου με τον κοινωνικοπολιτικό σκοπό, με αποτέλεσμα η λογική των νεκρών πραγμάτων να γίνεται ο ανώτερος νόμος στην σημερινή Ελλάδα. Οι εκπτώσεις που έρχεται σήμερα η αριστερά να προσθέσει σε εκείνες των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κυβερνήσεων της κρίσης, επιφέρουν την αντιστροφή του μηχανισμού που υποστηρίζει την αναπαραγωγή της ζωής, όπως και της δημοκρατίας στην Ελλάδα!

Για να προστατευθούν αυτά τα δύο αγαθά που αλληλοϋποστηρίζονται σε ένα βιοοικονομικό και βιοπολιτικό πλαίσιο (: αναπαραγωγή της ζωής και αναπαραγωγή των δημοκρατικών θεσμών), προτείνω μεταξύ σοβαρού και αστείου να αναρτήσετε έξω από την Βουλή των Ελλήνων και στην θέση των πολύχρωμων πλέον κομματικών ταμπελών με τις εκπτώσεις του κάθε κόμματος, την πινακίδα «Κλειστόν λόγω εκπτώσεων»! Αυτό θα μπορούσε πράγματι να σώσει στην συγκυρία αυτό που είναι αδύνατον να σώσει η οικονομική αντιπαροχή που καταστρέφει θεσμούς και γελοιοποιεί προσωπικότητες! Όσοι μέσω των εκπτώσεων επιχειρείτε να φέρετε σε αντίθεση την ζωή και την Ζωή με την δημοκρατία στην Ελλάδα, είστε, ειλικρινά το λέω, επικίνδυνα ανεύθυνοι καραγκιόζηδες!...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση