GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ύφεση οι φωτιές σε Υμηττό, Χαλκίδα, Μαλακάσα και Λακωνία

Νέα φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα στο νησί της Σκύρου, η οποία προς το παρόν καίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση και δεν κινδυνεύουν ...

Σε ύφεση οι φωτιές σε Υμηττό, Χαλκίδα, Μαλακάσα και Λακωνία

Νέα φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα στο νησί της Σκύρου, η οποία προς το παρόν καίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο της κατάσβεσης επιχειρούν 5 οχήματα με 17 πυροσβέστες,  3 υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Canadair. Επίσης θα μεταβούν μέσω Κύμης 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση στα 4 μεγάλα χθεσινά μέτωπα του Υμηττού, της Χαλκίδας, της Μαλακάσα και της Λακωνίας. Οι πυρκαγιές έχουν τεθέι υπό έλεγχο αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο αναζοπύρωσης. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι.

Από την πυρκαγιά στη Λακωνία προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή στα χωριά ανατολικά της Νεάπολης, όπως Λάχι, Φαρακλό, Αγ. Νικόλαος, Κάμπος, ενώ στη Νεάπολη κάηκαν σπίτια και καταστραφεί αρκετές καλλιέργειες. Ένας 58χρονος Ελληνο-Ελβετός έχασε τη ζωή του από ανακοπή και απεβίωσε έξω από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, λίγο πριν αυτό εκκενωθεί περικυκλωμένο από φλόγες. 

Σε ύφεση είναι και οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Μαλακάσα, στην περιοχή Μήλεσι, και έξω από την Χαλκίδα, στην Εύβοια. 

Το μέτωπο του Υμηττού δεν εμπνέει πλεόν ανησυχία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση