GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Η συμφωνία μας αναγκάζει να συζητήσουμε τη στρατηγική μας

«Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη τη συμφωνία, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τους όρους απ...

Σκουρλέτης: Η συμφωνία μας αναγκάζει να συζητήσουμε τη στρατηγική μας

«Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη τη συμφωνία, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας» λέει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και προσθέτει ότι «η βιωσιμότητα της συμφωνίας, η οποία δεν έχει άλλωστε κλειδώσει, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό».

Ερωτώμενος για την εντότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Σκουρλέτης απαντά: «Αντιλαμβάνομαι πως η δραματική αλλαγή των συνθηκών και η εξαναγκασμένη συμφωνία, αναδεικνύουν την ανάγκη μιας σε βάθος συζήτησης για το σχέδιό μας, τη στρατηγική μας. Αυτήν, όμως, τη συζήτηση πρέπει να την κάνουμε με όρους ενότητας και να μην αφήσουμε το θυμικό να υπερισχύσει της λογικής. Θα βοηθούσε, λοιπόν, σε μια τέτοια συζήτηση αν όσοι καταψήφισαν τη συμφωνία, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα της διαφοροποίησης, να δηλώνουν πως στις από εδώ και πέρα ψηφοφορίες θα υπερψηφίσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης μέχρι να κλειδώσει η συμφωνία».

Σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που προβλέπει ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δηλώνει ότι «θα ακολουθήσουμε το δρόμο των εναλλακτικών ισοδυνάμων μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε αντίστοιχους τομείς» και προσθέτει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση