GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνητικές πηγές: Κανείς δε μας ζητά επιπλέον προαπαιτούμενα

Ως συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας δυσμενούς για την κυβέρνηση πολιτικού κλίματος χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι τη φημολογία που,...

Κυβερνητικές πηγές: Κανείς δε μας ζητά επιπλέον προαπαιτούμενα

Ως συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας δυσμενούς για την κυβέρνηση πολιτικού κλίματος χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι τη φημολογία που, όπως τονίζουν, καλλιεργείται σκόπιμα περί νέων πρόσθετων προαπαιτούμενων που πρόκειται να ζητηθούν από τη χώρα ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Σε αυτή τη φημολογία, οι κυβερνητικοί κύκλοι απαντούν παραθέτοντας σημερινές δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε ότι από την κυβέρνηση ζητείται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή αυτά και μόνο που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής.

Ειδικότερα, οι κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι εδώ και τρεις ημέρες καλλιεργείται σκόπιμα η φημολογία γύρω από νέα πρόσθετα προαπαιτούμενα τα οποία πρόκειται να ζητηθούν από την χώρα μας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Επειδή, όπως υπογραμμίζουν, η φημολογία αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας δυσμενούς για την κυβέρνηση πολιτικού κλίματος, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι παραθέτουν επί λέξει τα όσα δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποφάσεων του Κολλεγίου των Επιτρόπων:

“Αυτό που ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ό,τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνόδου των χωρών της Ευρωζώνης. Αυτά και μόνο αυτά. Δεν θέλουμε να υπάρξουν άλλες φήμες. Για το λόγο αυτό, οι θεσμοί βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα -από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, εμένα ως τις υπηρεσίες με απόλυτο σεβασμό [στην ανακοίνωση], σας διαβεβαιώ. Αν υπάρξει ψηφοφορία απόψε για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (BRRD), θα έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος. Θεωρώ πως αυτό το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απαιτητικό ιδίως εν μέσω της γνωστής σε όλους πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Ας σεβαστούμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ας είμαστε μεθοδικοί και απαιτητικοί και ας μην τα περιμένουμε όλα ταυτόχρονα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση