GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής εκδηλώθηκαν 34 πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ακόμα σε εξ...

Που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
Από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής εκδηλώθηκαν 34 πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ακόμα σε εξέλιξη: Στη Λακωνία, τον Υμηττό, τη Μαλακάσα, την Εύβοια και την Αργολίδα.
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για σήμερα Σάββατο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξής περιοχές:
·        Περιφέρεια Αττικής,
·        Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)
·        Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
·        Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
·        Περιφέρεια Πελοποννήσου,
·        Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
·        Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Διαβάστε ακόμα: Τι πρέπει να κάνετε αν η φωτιά φτάνει στο σπίτι σας 
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Σε επιφυλακή Ένοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία
Σύσκεψη για τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου αποφασίστηκε η πλήρης επιφυλακή και της αστυνομίας για τα επόμενα δύσκολα 24ωρα.
Δόθηκαν εντολές προς όλες τις υπηρεσίες να αυξηθούν οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου υπάρχει, για τις δασικές περιοχές και όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Παράλληλα τίθεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών δύο υδροφόρα οχήματα και οι δύο «αύρες» που έχει η ΕΛΑΣ ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά οχήματα να ενεργούν σε τυχόν δασικές πυρκαγιές. Επίσης θα είναι σε ετοιμότητα όλα τα λεωφορεία της αστυνομίας για την απομάκρυνση πολιτών αν χρειαστεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Εντολή για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα στους ορεινούς όγκους προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εμπρησμών πήραν και οι Ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Π. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση