GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκλεισμένοι στο εξωτερικό δεκάδες οδηγοί φορτηγών

Εδώ και δώδεκα ημέρες έχει αποκλειστεί με το φορτηγό του στη Γερμανία ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος, ο οποίος φτάνοντας στο Αμβούργο για να παραδ...

Αποκλεισμένοι στο εξωτερικό δεκάδες οδηγοί φορτηγών
Εδώ και δώδεκα ημέρες έχει αποκλειστεί με το φορτηγό του στη Γερμανία ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος, ο οποίος φτάνοντας στο Αμβούργο για να παραδώσει φορτίο δεν μπόρεσε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα, καθώς δεν είχε την απαραίτητη ρευστότητα και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ούτε την πιστωτική του κάρτα.
«Το ταξίδι της επιστροφής θέλει τουλάχιστον 1.500 ευρώ. Δεν μαζεύονται αυτά εξήντα εξήντα» λέει η σύζυγός του, Πολυξένη Βαρβέρη, συμπληρώνοντας ότι πάνω από 20 ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών παραμένουν «εγκλωβισμένοι» σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Με δανεικά από Γερμανούς και Ολλανδούς φίλους και συνεργάτες κατάφερε να γυρίσει πίσω και ο συνάδελφός του, Γιάννης Παππάς: «Γύρισα χθες. Ευτυχώς στην Ολλανδία έμεινα μόνο δύο ημέρες, αλλά κατεβαίνοντας βρέθηκα στην Ανκόνα χωρίς χρήματα. Στα ταξίδια μας υπάρχουν μέρες που χρειαζόμαστε ακόμα και 1.000 ευρώ την ημέρα» τονίζει. Και προσθέτει ότι σοβαρό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα φορτηγά γυρίζουν χωρίς φορτίο, καθώς από τους Ελληνες ζητείται η προπληρωμή του συνόλου της παραγγελίας. Αλλά και για τις εξαγωγές τα πράγματα δεν είναι καλύτερα: «Συσσωρεύονται φορτία που δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Σκεφτείτε ότι αυτή είναι η περίοδος του καρπουζιού» λέει ο κ. Παππάς.
Τα προβλήματα του κλάδου από την επιβολή των capital controls, που έχουν φέρει τον κλάδο σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, εξέθεσαν οι εκπρόσωποί του και στον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, ζητώντας να προωθηθούν άμεσες λύσεις, προκειμένου να ξεμπλοκάρει ο ανεφοδιασμός της αγοράς με προϊόντα. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι ρυθμίσεις που θα πρέπει να περιληφθούν στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα καθορίζει τα έκτακτα μέτρα, σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές.
Οι πρόεδροι των εθνικών μεταφορών, Πέτρος Σκουλικίδης, και των διεθνών μεταφορών, Απόστολος Κενανίδης, επεσήμαναν ότι τα προβλήματα ξεκινούν κυρίως από την αδυναμία εφοδιασμού των φορτηγών με πετρέλαιο, την αδυναμία πληρωμής των διοδίων και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Τόνισαν ότι το κόστος για τα λειτουργικά έξοδα και μόνο ενός δρομολογίου μεταξύ Ελλάδας και Κεντρικής Ευρώπης κυμαίνεται από 4.000 μέχρι 5.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί σήμερα να καταβάλει κανείς τοις μετρητοίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση