GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντώνης Λουδάρος: "Δεν είχαμε και δεν έχουμε σοβαρούς πολιτικούς"

Ο Αντώνης Λουδάρος μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα νέα επαγγελματικά του βήματα. Έχει κάποιον συμβολι...

Αντώνης Λουδάρος:
Ο Αντώνης Λουδάρος μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα νέα επαγγελματικά του βήματα.
Έχει κάποιον συμβολισμό το ότι φωτογραφήθηκες ως τσολιάς;
Είναι η πρώτη μου εμφάνιση στις «Μέρες Ραδιοφώνου» . Ντυμένο με τη φουστανέλα ερμηνεύω το «Ευζωνάκι γοργό» του 1940. Επίσης, νομίζω ότι η παραδοσιακή ελληνική φορεσιά δένει απόλυτα με την περιρρέουσα πολιτική κατάσταση που ζούμε αυτή τη στιγμή. Η φωτογράφηση έγινε λίγο πριν το δημοψήφισμα, αλλά κανονικά έπρεπε να είναι μια φωτογραφία που να με δείχνει να κλαίω και να γελάω μαζί.
Πόσο επίκαιρη είναι η παράσταση «Μέρες Ραδιοφώνου»;
Είναι επίκαιρη διότι παρουσιάζει τη ζωή σαν έναν κύκλο που επαναλαμβάνεται. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και ποτέ δεν μαθαίνει. Είναι η ιστορία και οι εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το 1938 ως το 1980, όπου ιστορικά έχουμε πόλεμο, εμφύλιο και πολλές δύσκολες στιγμές που έχει περάσει ο λαός μας. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με τη Νίνα Λοτσάρη, τον Παναγιώτη Πετράκη, τη Ματθίλδη Μαγγίρα κ.ά. Όλοι τους έχουν εξαιρετικές φωνές και θεωρώ ότι είναι η dream team του ελληνικού μουσικού θεάτρου, ενώ εξαιρετικός είναι και ο Γιάννης Δελαπόρτας, ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης. Η περιοδεία μας σε όλη την Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Τι δεν μαθαίνουν οι Έλληνες;
Θέλουμε μεν την Ευρώπη, αλλά όπως μας αρέσει. Δεν αναφέρομαι στο ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις, αλλά για την καθημερινή μας ζωή, σε έναν πολιτισμό που χρειαζόμαστε κάθε μέρα. Είμαστε πολύ ανατολίτες, αλλά θέλουμε την Ευρώπη. Περπατάμε και μουντζώνει ο ένας τον άλλον, πετάμε τα σκουπίδια στον δρόμο, μιλάμε για ανακύκλωση και μας βρίζουν και γενικότερα παίζουμε ένα παιχνίδι μεταξύ μας του τύπου «ποιος είσαι εσύ».
Υπάρχει κάποιο σημείο στις «Μέρες Ραδιοφώνου» που σου θυμίζει το σήμερα;
«Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά» αστειεύομαι. Επίκαιρο και δραματικό για τη ζωή μας. Έχουμε τις ευθύνες μας γι' αυτό που μας συμβαίνει αλλά όχι και «μαζί τα φάγαμε».
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε σειρά ακυρώσεων καλλιτεχνικών γεγονότων. Θεωρείς ότι η ψυχαγωγία βοηθά σε δύσκολες περιόδους;
Είναι λογικό λόγω της κατάστασης να γίνονται ματαιώσεις αλλά θα δοθούν νέες ημερομηνία. Και φυσικά όλα εξαρτώνται από τις εξελίξει στη χώρα μας. Πάντως, η ψυχαγωγία βοηθά γιατί, όπως λένε αυτοί που έχουν ζήσει σε περιόδους κρίσης, τα θέατρα ήταν γεμάτα. Ο κόσμος ακουμπά στον πολιτισμό.
Φοβάσαι;
Όχι, νομίζω ότι δεν θα έρθει η καταστροφή, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά όλοι μαζί θα το περάσουμε. Το παρατηρώ, το κοιτάζω,το αναλύω γιατί κάποιος μου λέει ψέματα. Νιώθω ότι παίζω το παιχνίδι ποιος είναι ο δολοφόνος και πρέπει να καταλάβω ποιος μπλοφάρει.
Θεωρείς ότι έχουμε σοβαρούς πολιτικούς στην Ελλάδα;
Από ό,τι δείχνει η κατάσταση, δεν είχαμε και δεν έχουμε σοβαρούς πολιτικούς. Αυτό το κομμάτι με στενοχωρεί γιατί κανείς πολιτικός δεν αγάπησε πραγματικά την πατρίδα μας. Από τη Μεταπολίτευση και μετά, ποια είναι τα καλά; Φάνηκε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν είμαι ειδικός στα πολιτικά, μιλάω ως απλός πολίτης.
Τι σου άρεσε στην ελληνική τηλεόραση;
Το σίριαλ «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη γιατί ήταν μια διαφορετική πρόταση. Έβαλε μια θεματολογία που δεν είχε μπει στην ελληνική τηλεόραση με αυτόν τον τρόπο και εννοώ τον ρατσισμό. Αυτή η δουλειά πραγματικά σεβόταν τον τηλεθεατή. Υπάρχει μια σειρά εκπομπών που καλά θα κάνουν να σταματήσουν, όχι οι άνθρωποι, αλλά το κόνσεπτ. Νομίζω ότι τα κανάλια έχουν αρχίσει να ψάχνονται. Μια διαφορετική εκπομπή, π.χ., ήταν το World Party , η οποία σε ταξιδεύει πραγματικά.
Πώς σου φάνηκε ο Μάρκος Σεφερλής στο «Πρωινό» του MEGA;
Ήθελε να το δοκιμάσει και καλά έκανε. Όπως είπα, θεωρώ ότι τα πρωινά πρέπει να βρουν άλλον βηματισμό. Χρειάζεται μια νέα ματιά, σε μια χώρα που έχει ανάγκη από άλλα πράγματα.
Τι δεν σου αρέσει στην ελληνική τηλεόραση;
Διαπιστώνω μια τηλεοπτική αγένεια, η οποία πλασάρεται με το περιτύλιγμα της φιλοσοφίας «αυτοί είμαστε και είμαστε αληθινοί». Δεν μου αρέσει που μιλάνε με αναίδεια και λένε είμαι αληθινός. Κακοποιούν την ελληνική γλώσσα και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Νιώθω ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα μαχαίρια για να σκοτώσουμε τον άλλον απέναντι μας, διότι είμαστε αναλφάβητοι συναισθηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση