GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τη συμφωνία

Η ιδιοκτησία του νέου ελληνικού προγράμματος δεν ανήκει στην ελληνική πλευρά, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσ...

Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τη συμφωνία

Η ιδιοκτησία του νέου ελληνικού προγράμματος δεν ανήκει στην ελληνική πλευρά, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση επέλεξε να συμβιβαστεί και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύει, όμως δεν αποδέχεται την ιδιοκτησία του, όπως σχολίασε ότι έπρατταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κατά την εκτίμηση του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση έκανε λάθη στη διαπραγμάτευση, όμως έδωσε μία σκληρή μάχη με εκπληκτικά ετεροβαρείς συσχετισμούς, και εν τέλει το αποτέλεσμα δεν ήταν παρά μία “πύρρειος νίκη” για τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, που όπως ανέφερε έχασαν κάτι εξαιρετικά πολύτιμο: την αίσθηση της ηγεμονίας τους στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη.

Όπως σημείωσε, ο αγώνας της κυβέρνησης δεν θα πάει χαμένος, αλλά θα αποδώσει καρπούς, και επεσήμανε πως ήδη μετά τη 12η Ιουλίου και τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες είναι καλύτερη από την πρόταση Γιούνκερ που τέθηκε σε δημοψήφισμα, καθώς προβλέπει σαφή αναφορά για την ελάφρυνση του ελληνικοπυ χρέους, ενώ δίνει την απαραίτητη δυναμική για να τερματιστεί η κινδυνολογία του Grexit, όμως ξεκαθάρισε πως η ιδέα του Grexit δεν έχει φύγει από το τραπέζι, καθώς κάποιοι από τους εταίρους εξακολουθούν να τη θεωρούν την καλύτερη λύση.

Κατόπιν, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν ευθύνονται για όλα τα κακά της χώρας μας οι ξένοι, αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν συγκρούσεις και στο εσωτερικό, και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ εγγυήθηκε για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση