GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απρόσκοπτη η λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού;

Στη διαβεβαίωση ότι το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτ...

Απρόσκοπτη η λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Στη διαβεβαίωση ότι το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα προχωρά το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου που μίλησαν στο Αθηναϊκού Πρακτορείου, σήμερα υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα 2 επικουρικοί γιατροί και επίκειται άμεσα η πρόσληψη και τρίτου επικουρικού γιατρού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας (με δημοσίευση τη Δευτέρα στο ΦΕΚ) τοποθέτησης επιμελητή Β στον Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου, μετά την αποχώρηση του γιατρού που υπηρετούσε μέχρι τώρα στο τμήμα.
Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο ανέφερε ότι η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές να γίνεται από έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά, ενώ κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση