GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρόικα: Αγκάθια στις διαπραγματεύσεις ξενοδοχεία και υπουργεία

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για το «κλείδωμα» του τρίτου...

Τρόικα: Αγκάθια στις διαπραγματεύσεις ξενοδοχεία και υπουργεία
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για το «κλείδωμα» του τρίτου πακέτου βοήθειας μέχρι τις 20 Αυγούστου, καθώς – εκτός όλων των άλλων θεμάτων και διαφωνιών - αγκάθι για την έναρξη των συζητήσεων έχει αποτελέσει ο τόπος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων.  
Οι πιστωτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ανεμπόδιστη είσοδος και η βοήθεια και συνεργασία των ελληνικών αρχών είναι απαραίτητη για τη συμφωνία και ζητούν, όπως προβλέπεται από το κείμενο συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, ανεμπόδιστη είσοδο στα υπουργεία – κάτι που η ελληνική πλευρά θέλει να αποφύγει πάση θυσία. 
Oι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της – λόγω... τεχνικών προβλημάτων - θα αρχίσουν από την Τρίτη. Ενδεικτική της στάσης της κυβέρνησης είναι η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου το απόγευμα του Σαββάτου στο Reuters ότι «δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με το να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους». 
Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμη στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος. 
Ερωτηθείς «αν θα δεχθεί την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο υπουργείο», ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε στη φάση αυτή που είμαστε». Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμη πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σε μια πρώτη φάση, από ότι φαίνεται θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Σταθάκη που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση. Στα τεχνικά κλιμάκια, δηλαδή, στα κατώτερα, θα γίνονται οι επαφές εκατέρωθεν». 
«Εάν χρειαστεί βέβαια θα διαπραγματευτούμε. Προέχει να γίνει η συμφωνία και η διαπραγμάτευση είναι μια υποχρέωση», είπε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση