GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Η εκλογολογία εγκυμονεί νέα αδιέξοδα και κινδύνους

“Γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, για μια συνεννόηση και συνεργασία για την κατοχύρωση του ιστορικού κεκτημένου της Ελλάδας μέσα στην Ενω...

Γεννηματά: Η εκλογολογία εγκυμονεί νέα αδιέξοδα και κινδύνους

“Γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, για μια συνεννόηση και συνεργασία για την κατοχύρωση του ιστορικού κεκτημένου της Ελλάδας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και μέσα στη ζώνη του ευρώ” ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, διαπιστώνοντας πως η εκλογολογία που κυριαρχεί “εγκυμονεί νέα αδιέξοδα και κινδύνους”.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί “ζωτικής σημασίας” τη συζήτηση αυτή, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ταχύτερο δυνατό: “Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι δυνατόν να σιωπά και να μην παρεμβαίνει στη θολή κατάσταση της εκλογολογίας, που εγκυμονεί νέα αδιέξοδα και κινδύνους. Είναι ώρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να συζητήσει υπεύθυνα και ειλικρινά με τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν ενεργά τη συμφωνία παραμονής της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη” - δυνάμεις που, όπως υπενθυμίζει η κ. Γεννηματά, έδωσαν το σήμα της ευρύτερης στήριξης προς τον πρωθυπουργό στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έδωσαν εξουσιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί με 251 ψήφους στη Βουλή, αλλά και τη θετική ψήφο στην πρώτη δέσμη των προαπαιτουμένων για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατυπώνει τέσσερις προτάσεις:

- Για όσο χρονικό διάστημα η χώρα δεν έχει διασφαλίσει τη σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση μέσα στο ευρώ και στην Ευρώπη, δεν πρέπει να αντιμετωπίσει την προοπτική εκλογών, γιατί όσο η νέα Σύμβαση και το Μνημόνιο δεν έχουν υπογραφεί, “η εκλογολογία και η απειλή των εκλογών... επαναφέρουν στο προσκήνιο της Ευρώπης το grexit”

- Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια έχει αναλάβει.

- Να ληφθούν σοβαρές και θετικές αποφάσεις, που θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ακραίας πόλωσης των πολιτών και του νέου διχασμού του ελληνικού λαού – με πρώτο βήμα την συναινετική αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την κατάργηση του άδικου bonus των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

- Να αντιμετωπισθούν και να επανεξετασθούν θετικά κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τα σημεία εκείνα της συμφωνίας που δημιουργούν ιδιαίτερα δυσμενείς καταστάσεις για κατηγορίες του πληθυσμού και αντιστρατεύονται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

“Οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τα κοινοβουλευτικά και πολιτικά στελέχη τους, με την ακατάσχετη και απροσχημάτιστη εκλογολογία, θέτουν για μια ακόμη φορά το συμφέρον του κόμματος πάνω από το εθνικό”, αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογήσουν την έξοδο της χώρας από την κρίση, προσθέτει η κ. Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση