GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή για την επίθεση κατά του Σέρβου πρωθυπουργού στη Σρεμπρένιτσα

Ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα Καμίλ Ντουράκοβιτς δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση με πέτρες κατά του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτ...

Οργή για την επίθεση κατά του Σέρβου πρωθυπουργού στη Σρεμπρένιτσα
Ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα Καμίλ Ντουράκοβιτς δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση με πέτρες κατά του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την τελετή μνήμης για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα αποτελεί έργο "νοσηρών εγκεφάλων που καταχράσθηκαν αυτό το ιερό γεγονός".

"Ο Βούτσιτς αγκάλιασε σήμερα τη Μουνίρα Σούμπασιτς, την πρόεδρο της ένωσης Μητέρες της Σρεμπρένιτσα (...) προσπάθησε άρα να είναι συμπονετικός στη θλίψη και στον πόνο μας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα, προσθέτοντας ότι θα τηλεφωνήσει στον Σέρβο πρωθυπουργό για να του ζητήσει συγγνώμη.

Από την πλευρά της η Μουνίρα Σούμπασιτς δήλωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Klix.ba, ότι τα συμβάντα στην σημερινή τελετή μνήμης για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα "δεν αποτελούν επίθεση κατά του Βούτσιτς, αλλά κατά της δικής μας αξιοπρέπειας. Είναι το έργο μίας ομάδας ατόμων μεταξύ των οποίων δεν είδα θύματα" της σφαγής.

"Δυστυχώς, η ευθύνη θα βαρύνει εμάς. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένη και αισθάνομαι τραυματισμένη, ως εάν το περιστατικό συνέβη σε εμένα. Και όχι για τον Βούτσιτς, αλλά για τη δική μας αξιοπρέπεια που διασώσαμε επί 20 χρόνια", συνέχισε.

Ο ίδιος ο Σέρβος πρωθυπουργός, ο οποίος εγκατέλειψε εσπευσμένα το κοιμητήριο των θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα μετά την επίθεση με πέτρες και επέστρεψε στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι "το χέρι του συνεχίζει να είναι απλωμένο για τη συμφιλίωση", ανάμεσα στους Σέρβους και τους Μουσουλμάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση