GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αριστερή Πλατφόρμα: Ταπεινωτική η συμφωνία για τη χώρα

«Ταπεινωτική» για τον ελληνικό λαό και τη χώρα, χαρακτηρίζει η Αριστερή Πλατφόρμα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες έπειτα από τ...

«Ταπεινωτική» για τον ελληνικό λαό και τη χώρα, χαρακτηρίζει η Αριστερή Πλατφόρμα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες έπειτα από την μαραθώνια συνεδρίαση των ηγετών της Ευρωζώνης, που διήρκεσε 17 ώρες.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr αναφέρεται πως «μετά από 17 ώρες ‘διαπραγματεύσεων’ οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία. Πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ!».

«Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο» σημειώνεται.

Η Αριστερή Πλατφόρμα καλεί τον λαό να μην απογοητευθεί από αυτήν την εξέλιξη, αλλά «αντίθετα πρέπει να πεισμώσει, όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα ‘ΟΧΙ’ μέχρι τέλους! Ένα ‘ΟΧΙ’ σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!»

«Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά – αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων» καταλήγει το κείμενο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια

  1. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΡΩΣΟ ΟΜΩΣ?Ω ΤΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ . ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΡΕΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟ 3\00 ΗΛΙΘΙΟΙ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν ένα σοκ για την συντηρητική Ευρωπαική Ένωση. Αυτό φάνηκε από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Οι έμπειροι των αγορών δεν ήξεραν πώς να χειριστούν μια ριζοσπαστική κυβέρνηση που οι κινήσεις της μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να κινητοποιήσουν όλο και μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων έτοιμων να συγκρουστούν με την ολιγαρχία και τη διαφθορά.

    Αυτό το διαβατήριο προς την επιτυχία και την απειλή, ο ΣΥΡΙΖΑ το κατέθεσε γρήγορα. Δεν υποχώρησε από το ριζοσπαστισμό του αλλά προσπάθησε να απολογηθεί στις προεκλογικές κατηγορίες που του απέδιδαν πως θα αποτελέσει μια κυβέρνηση ακραίων αριστερών που θα καταστρέψει τα πάντα. Παραδόξως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να μην είναι όσα τον κατηγορεί ο ΔΟΛ παρά για να είναι όσα ήθελε ο κόσμος.


    Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να εφαρμόσει το δόγμα τους σοκ απέναντι στη διαπλοκή και την διαφθορά, αντί να επιδείξει στους πολίτες αλλά και τους δανειστές ποιά είναι η δύναμή του και από πού εκπορεύεται, επέμενε να δείχνει μια ανεκτικότητα που είτε προερχόταν από την απειρία είτε από τη γοητεία του νεοπλουτισμού της εξουσίας . Πήγε έτσι στις διαπραγματεύσεις με λογιστικούς όρους, χωρίς να ρίχνει στο τραπέζι τη σκιά της πολιτικής του δύναμης που ήταν αναγκαία για να μην αποτελεί η διαπραγμάτευση διαδικασία συνθηκολόγησης.


    Η αδυναμία του να επιδείξει πολιτική αποφασιστικότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα που αποτέλεσαν την ομάδα εξουσίας.Έδειξαν ανικανότητα να διοικήσουν και αντικαστέστησαν το κυβερνητικό έργο με εμφανίσεις στα κανάλια και θεωρίες για την Οικονομία.

    Μεγάλη ομάδα αυτών των ατόμων ήταν λογικό να μην προτάξουν τον ριζοσπαστισμό ως όπλο, αφού ήταν άνθρωποι του παλιού συστήματος που εγκατέλειψαν έγκαιρα το παλιό πλοίο που βούλιαζε για να εγκατασταθούν παντού στη Διοίκηση, ακόμη και στου Μαξίμου. Ο ρόλος αυτών των ανθρώπων ως συμβούλων, στην πραγματικότητα ήταν μια συνεχή προσγείωση από τους αιθέρες των οραμάτων στο επίπεδο του υπόγειου φόβου. Επιζούσαν επειδή δημιουργούσαν ως δήθεν τεχνοκράτες και ειδικοί, το φόβο για το χειρότερο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ξένοι και με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί να αλλάξει η κοινωνία


    Η διαπραγματευτική τακτική αποδείχθηκε ακατάλληλη. Η συνεχής καθυστέρηση έδωσε τη δυνατότητα στους δανειστές να διαβάσουν τις αδυναμίες και τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς. Κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν με ανθρώπους που αγωνιούν να επιδείξουν μια καλή συμφωνία και όχι ανατροπή απ την οποία θα μπορούσαν να φοβούνται. Οι παράγοντες της διαπραγμάτευσης εγκλωβίστηκαν στο μέσο που ήταν η διαπραγμάτευση, ξεχνώντας το σκοπό που ήταν μια άλλη Ελλάδα. Αγωνιούσαν για μια καλή ανακοίνωση συνεργασίας από τους δανειστές, που ακόμη και όταν γινόταν ανατρέπονταν από διαρροές και δηλώσεις αξιωματούχων. Η διαπραγμάτευση αποκόπηκε από την κοινωνική της δυναμική και έγινε υπόθεση γραφείου και φιλοδοξιών.


    Πάνω απ όλα ήταν μια διαπραγμάτευση στην οποία όσα λέγονταν από την ελληνική πλευρά, όσο απειλητικά και αν ακούγονταν δεν είχαν υπόβαθρο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ερωτικές σχέσεις, για να καταλάβει η άλλη πλευρά πως δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον γι αυτή, πρέπει να το πιστέψεις εσύ ο ίδιος. Η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν πίστευε τις απειλές της αλλά φρόντιζε να τις ακυρώνει.

    Ο αντίπαλος φροντίζει να σε ενοχοποιεί με αυτά που φοβάται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχοποιήθηκε πολύ γρήγορα με κατηγορίες αντιευρωπαισμού από τους αντιπάλους. Προκειμένου να δείξει πως δεν είναι αντιευρωπαϊστής, απολογήθηκε στο «ευρώ» και την πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη. Απώλεσε έτσι το βασικότερο όπλο που ήταν και ο φόβος των αντιπάλων.Την πιθανότητα εξόδου και το τεράστιο κόστος. Ξέροντας πως θα παλέψει για να μην κατηγορηθεί για έξοδο από το ευρώ, τον εγκλώβισαν στη διαπραγμάτευση με μοναδικό κριτήριο το ευρώ. Το λάθος ήταν διπλό: έγιναν προβλέψιμοι και συνέβαλαν στη δημιουργία των φοβικών που σχετίζονταν με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή που αποδυνάμωσε την κοινωνική απαίτηση και τα όριά της.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Στην αντιπαράθεση αυτή στα πλαίσια ενός σαβουάρ βιβρ ή φόβου απέκρυψαν ποιοί είναι οι διαπραγματευτές. Ενώ στο διεθνή τύπο υπήρχαν διαρροές που συκοφαντούσαν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η ελληνική τακτική παρουσίαζε τους γκάκστερς της Ευρώπης ως ευρωπαίους εταίρους για να μην κατηγορηθεί για αντιευρωπαϊκή φρασεολογία.


    Στη συνθηκολόγηση έπαιξαν ρόλο και οι εσωκομματικοί παράγοντες. Πολύ γρήγορα, άνθρωποι που διακατέχονταν από πολιτική δειλία βαφτίστηκαν σώφρονες και μετριοπαθείς μόνο και μόνο γιατί επικαλούνταν τον μέσο όρο της ηρεμίας και της αδιατάρακτης πολιτικής. Την ίδια ώρα η κοινωνία ήθελε και θέλει ακριβώς το αντίθετο.Ξεκαθάρισμα με τους δυνάστες της. Κάποιοι να τιμωρηθούν. Φως σε όσα έχουν γίνει.


    Δίπλα στους πολιτικά δειλούς απέκτησαν υπόσταση οι γραφειοκράτες της αδιάλυπτης αριστεροσύνης. Αντιλαμβανόμενοι τον εαυτό τους ως καθρέφτη των εργαζόμενων, αν και οι ίδιοι δεν υπήρξαν ποτέ, δεν κατάλαβαν τι είναι η πολιτική πολύ περισσότερο τι είναι εξουσία. Συνέχισαν να είναι αντιπολίτευση στην ίδια την κυβέρνηση. Ανάμεσά τους, συνιστώσες του τίποτα, πολιτικοί της γκρίνιας, επαναστάτες του ουζερί. Οι πιο αποτυχημένες και διαπλοκόμενες επιλογές στη Διοίκηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν από αυτούς ακριβώς, τους κατά τα άλλα συνεπείς της ιδεολογίας.


    Δεν υπήρξε καμιά σοβαρή ανάλυση που να απαριθμούσε τα σενάρια και να περιέγραφε λύσεις. Από ένα σημείο και μετά,το ευρώ ήταν ένα κομματικό ταμπού, και οι αξιωματικές πολιτικές διαβεβαιώσεις για το ευρώ, πήραν θέση δίπλα στα κομματικά εικονίσματα. Δεν υπήρξε καμιά ανάλυση για το τι σημαίνει εθνικό νόμισμα, ποιά είναι τα συν και τα πλην και τι δυνατότητες υπήρχαν μέσα από αυτό. Έτσι όταν τραβήχτηκε από τους εταίρους το χαλάκι του Grexit , ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος και η κοινωνία ακόμη περισσότερο.


    Η βιολογική κόπωση των ανθρώπων που συμμετείχαν στην διαπραγμάτευση και του ίδιου του πρωθυπουργού ήταν ένα ακόμη στοιχείο του παιχνιδιού. Οι πρωταγωνιστές κουράστηκαν από τα συνεχή πισωγυρίσματα, αδυνατούσαν να επεξεργαστούν τα δεδομένα και τελικώς εγκλωβίστηκαν σε ένα προβληματισμό όπου τίποτα δεν ήταν σταθερό αλλά κυρίως βάσιμο.


    Η τελευταία πράξη ήταν αυτή που οδήγησε στην τραγωδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πολιτικό μήνυμα του 62% . Το μετέφρασε ως «μη ρήξη» αλλά δεν ανέλυσε τα στοιχεία της υποστήριξης στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Η αδιαλαξία των δανειστών εντοπίστηκε και από τα ξένα μέσα ενημέρωσης το βράδυ πριν την συμφωνία. Το περιβάλλον ήταν πολύ περισσότερο πολιτικοποιημένο μετά το δημοψήφισμα και την εμφάνιση Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Οι απαιτήσεις των δανειστών χαρακτηρίστηκαν εκτρωματικές από το ίδιο το Spiegel. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις ως ο πρωθυπουργός με το 62% που επιχειρεί να το σεβαστεί και να το αφουγκραστεί. Τότε ναι ίσως να είχαμε μια δραματική κατάσταση αλλά και έναν ήρωα που θα μπορούσε να πείσει τον λαό του για όσα λέει. Θα είχαμε πλέον μια κατάσταση που δεν διαχώριζε με βάση τα κόμματα αλλά με την ανάγκη του πατριωτικού καθήκοντος. Αυτό το πατριωτικό χρέος είναι η κόκκινη γραμμή πίσω από την οποία έπρεπε να οχυρωθεί η χώρα πέρα από κάθε άλλη κόκκινη γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ακούς στον ΣΚΑΙ τον Οικονόμου και τον Λυριτζή να ΥΜΝΟΎΝ τον Τσίπρας ΚΑΙ να ζητούν ΤΆΧΑ να παραιτηθεί αξιοπρεπώς η Κωνσταντοπούλου ΕΊΝΑΙ μόνο για να πάει να κρεμαστή ο Τσιπρας και η παρέα του ΔΕΝ κάνουν για ΤΊΠΟΤΑ άλλο......

    Οι ηλίθιοι κατηγορούν τον Βαρουφάκη που ετοίμαζε στην ΧΩΡΑ το πλάνο Β! το εθνικό νόμισμα ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΈΧΟΥΝ ...Θα το φτιάξει η( ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ) θα δείτε τότε ποιος ξαναφέρνει τον φασισμό στην ΕΛΛΆΔΑ κάποιοι νομίζουν ότι οι Ελληνες θα αντέξουν να πληρώνουν της ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΚΟΥ.....

    ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΣΤΑ 67;;; ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΌΨΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣ;;; ΘΑ ΑΝΕΒΆΣΕΙ ΤΟ ΡΕΎΜΑ ;;;

    Κάνεις βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ που θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ να μην παραιτηθεί ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ έφυγε από τον ΣΎΡΙΖΑ και όχι ΑΥΤΟΊ...Ας τούς ΔΙΑΓΡΆΨΕΙ ο Μαγκάκος ....ΆΝΤΕ 3-4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ θα κάνει ακόμα τον πρωθυπουργό ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΠΗΔΆ ΠΗΔΆ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά από μια 17ωρη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε τη συμφωνία των δανειστών για ένα δάνειο περίπου 82 δις ευρώ, με αντάλλαγμα την καταστροφή εκείνων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατάφεραν να επιβιώσουν τα πέντε τελευταία χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός αναίρεσε τη στάση του και τις θέσεις του κόμματος του, με εξαίρεση τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος κάρφωσε τον Τσίπρα λέγοντας σε συνέντευξή του ότι πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες, αλλά δεν εισακούστηκε.

    Από όσα λέει ο Βαρουφάκης μαθαίνουμε ότι το θέμα των κλειστών τραπεζών έπεσε στο τραπέζι ως απειλή από την πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ· επομένως είχαν όλοι προειδοποιηθεί για κάτι τέτοιο, αλλά δεν δόθηκε κανένα σήμα για να προετοιμαστούν.

    Από τη συμφωνία στις Βρυξέλλες προκύπτει ότι ο Τσίπρας απέτρεψε την πλήρη παράδοση στους Γερμανούς, αποδεχόμενος την πλήρη παράδοση σε όλους τους άλλους δανειστές αλλά και την εξασφάλιση ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πνιγεί πολύ σύντομα στα σκατά της.

    Οι Γερμανοί, από την άλλη, κατάφεραν να δείξουν σε όλους με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η πολιτική τους ελίτ είναι προγραμματισμένη να καταστρέφει την Ευρώπη, γι’ αυτό και οι Γερμανοί πολίτες οφείλουν να ξεσηκωθούν και να τους πετάξουν έξω από το Ράιχσταγκ με τις κλωτσιές πριν οδηγηθούμε σε νέο ολοκαύτωμα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς από τη μία έχει έναν Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει τη δημοσκοπική αποδοχή του κόσμου -έως ότου ξεκινήσουν να έρχονται οι πρώτοι νέοι λογαριασμοί- κι από την άλλη την προοπτική να τον αφήσει να κυβερνά μόνος του με τις ψήφους από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δηλαδή όλη την πολιτική σαπίλα που κυβερνούσε πάντα την Ελλάδα.

    Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες ότι ναι μεν θα μας ξεσκίσει στους φόρους, όμως θα ξεσκίσει και την ολιγαρχία στην Ελλάδα, όπως την «ξέσκιζε» τους τελευταίους πέντε μήνες.
    Ακόμη, όμως, κι αν πραγματικά θέλει να διαλύσει την ολιγαρχία, τότε θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εξαρτάται από τις επιταγές των δανειστών που την προστατεύουν, και από τις ψήφους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που είναι εξαγορασμένες εδώ και 40 χρόνια.

    Από την άλλη, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείσει τα κανάλια τότε δεν θα υπάρχει κανείς να προπαγανδίζει το νέο μνημόνιο, οπότε και πάλι τα πράγματα θα γίνουν πολύ ζόρικα γιατί εκτός από την τηλεόραση και τις εφημερίδες δεν υπάρχει κανείς άλλος, πέρα από το ίντερνετ, για να διασώσει την υπόληψη των μνημονίων.

    Ευτυχώς, τουλάχιστον, που αυτό το μνημόνιο είναι αριστερό, οπότε θα εξασφαλίσει τη στήριξη της Αυγής και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο». Έτσι, σε περίπτωση κλειστών ιδιωτικών καναλιών κι εφημερίδων, θα έχουμε μια αριστερή μνημονιακή φωνή για να μας ενημερώνει και να μας ψυχαγωγεί.

    Πλέον, το πολύ χρήμα αναμένεται να πέσει και πάλι στις τράπεζες, οι οποίες έχουν μετατραπεί στον αποκλειστικό δανειστή του ελληνικού δημοσίου επειδή δεν έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε κεφάλι εδώ και πέντε χρόνια. Γι’ αυτό και μόλις τις έκλεισαν, η κυβέρνηση σύρθηκε χωρίς σχέδιο αποδεχόμενη τους αποικιοκρατικούς όρους της Ευρώπης.

    Από εδώ και στο εξής τα πράγματα θα είναι πολύ ζόρικα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Όμως, υποστηρίζω με θέρμη την άποψη πως όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να σταθούν δίπλα στον Τσίπρα για να τον κάνουν να μην φτάσει στο σημείο να πανηγυρίσει το νέο μνημόνιο. Αν και δεν νομίζω να το κάνει, με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα.

    Οφείλουν, λοιπόν, να σταθούν δίπλα του και να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες της πλάνης ότι υπάρχει άλλος δρόμος μέσα στο ευρώ και την ΕΕ, αλλά και για να αποδεχθούν την ανετοιμότητά τους να πιστέψουν και να σχεδιάσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου, εφόσον είχαν από τόσο νωρίς την υπόσχεση των δανειστών ότι θα μας εξωθήσουν στα άκρα.

    Ή έστω να κάνουν ένα πραγματικά σωστό δημοψήφισμα, με το ερώτημα εάν δεχόμαστε ή όχι τη συμφωνία που έφεραν.

    (Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Το πολύ σε έξι μήνες θα είμαστε στην ίδια ή χειρότερη θέση από ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλέζος: Ο λευκός καπνός ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας


    Με σκληρή ανακοίνωση η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, σχολιάζεται η συμφωνία που φέρνει πίσω ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Ο λευκός καπνός της Συνόδου, ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Για μια συμφωνία που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

    Για μια συμφωνία ντροπή.

    Για ένα πραξικόπημα.

    Η εμπιστοσύνη χάθηκε.

    Χάθηκε κάθε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.


    Στην Ευρώπη της Γερμανίας, των αγορών, των πραξικοπημάτων, του σκληρού ευρώ, των αντιδημοκρατικών θεσμών.

    Η ιστορία ξεκίνησε.
    Και χαμογελάει ειρωνικά στους σημερινούς νικητές…


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση