GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί εξαφανίστηκε ο Χαϊκάλης...

Από τη Δευτέρα και μετά είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις τον Παύλο Χαϊκάλη. Απ’ το υπουργείο μαθαίνεις μόνο πως «ο υπουργός δε μπορεί τώρα....

Από τη Δευτέρα και μετά είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις τον Παύλο Χαϊκάλη. Απ’ το υπουργείο μαθαίνεις μόνο πως «ο υπουργός δε μπορεί τώρα. Ενημερώνεται!». Βέβαια, η αλήθεια είναι πως ο κ. Χαϊκάλης θα χρειαστεί πολλή ενημέρωση. Ο ίδιος, άλλωστε, όταν τον ρωτούν για τα υπουργικά του προσόντα, απαντά πως «έχω φάει τη ζωή με το κουτάλι στο πανεπιστήμιο της ζωής, που είναι ο δρόμος. Εκεί έμαθα να διοικούμαι, και σήμερα μπορώ να πω ότι έχω φτάσει να ξέρω από διοίκηση».

Την πραγματική του κλίση ο κ. Χαϊκάλης την ανακάλυψε όταν έγινε 10 ετών. Το σύμπαν τού άνοιξε τον δρόμο προς τ’ άστρα. «Η γέννησή μου», συμπέρανε αργότερα, «ήταν μια συγκυρία πλανητών. Η μητέρα μου ήταν 40 ετών, αλλά ο Θεός και οι πλανήτες λειτούργησαν ώστε να επιτευχθεί αυτή η γέννηση». Για να τιμήσει τα άστρα σε ρόλο μαμής, ο Π. Χαϊκάλης έγινε αστρολόγος-ερευνητής. Τόσο αφοσιωμένος, που μέχρι πρότινος έκανε και... μαθήματα αστρολογίας δι’ αλληλογραφίας. Ηταν καθηγητής σε σχολή της Κύπρου, που στη διαφήμισή της τον είχε ντυμένο γριά Μήτσι!

Κατόπιν αυτού, ποιος μπορεί να αρνηθεί πως ο νέος μας υπουργός έχει άστρο; Αυτό πρέπει να είδε και ο σκάουτερ των γαλάζιων αστεριών, Αντ. Σαμαράς, το 1993, που τον λάνσαρε στην Αχαΐα ως υποψήφιο της Πολιτικής Ανοιξης. Τότε μπορεί ο κ. Χαϊκάλης να πάτωσε εκλογικώς, αλλά αργότερα το σύμπαν τού έστειλε τον Πάνο Καμμένο στο twitter. Με το που φώτισε εκείνος τον δρόμο του προς τη Βουλή, το έργο ξεκίνησε.

Πρώτα ζήσαμε το επεισόδιο με συμπρωταγωνιστή το ΣΔΟΕ, που τον τσάκωσε να έχει «ξεχάσει» να δηλώσει 55.000 ευρώ, και μετά τον απολαύσαμε στον «καλύτερο ρόλο της ζωής του», όπως ο ίδιος είπε: ο υπουργός μας (που παλιά ως ντετέκτιβ κατασκόπευε άπιστες συζύγους!) έβαλε ρολόι-κάμερα για να παγιδεύσει τον διαφθορέα Αποστολόπουλο που του πρότεινε να τον εξαγοράσει. Στην πορεία, βέβαια, ο κ. Χαϊκάλης εξομολογήθηκε πως έδωσε στον διαφθορέα 5.000 ευρώ να τα παίξει στο ΧΑΑ, με τόκο 10% τον μήνα! Και η Φ. Πιπιλή εξανέστη: «Είναι και ηλίθιος!», είπε. «Βγήκε στην τηλεόραση να πει πως έκανε τοκογλυφία!».

Ο,τι κι αν έκανε, πάντως, δε φταίει εκείνος. Διότι, όπως πάντα λέει, «δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί άνθρωποι, αλλά καλά ή κακά ωροσκόπια». Το θέμα, λοιπόν, είναι πόσο καλό θ’ αποδειχθεί το ωροσκόπιο του Αλ. Τσίπρα, που τον έκανε υπουργό. Ο πρωθυπουργός, ως παιδί της δεκαετίας του ’80, σίγουρα έχει δει τον κ. Χαϊκάλη να μεγαλουργεί σε βιντεοταινίες όπως «Ο Αγκαλίτσας Λαγωνικό» ή «Ο Παρθενοφάγος», και σίγουρα τον θυμάται να ντουμπλάρει τον Σεβαστιανό που έβγαινε απ’ «Του Κουτιού τα παραμύθια». Οπότε δεν μπορεί να μην έχει αίσθηση του χιούμορ.

Αλλά πάλι, όπως ακριβώς «ο Σεβαστιανός διηγείται στη γραμμή του σι», έτσι και το Ποτάμι διηγείται πως στην ψηφοφορία της προπερασμένης Τετάρτης ο κ. Χαϊκάλης και η Στ. Ξουλίδου έξω απ’ την αίθουσα της Ολομέλειας αρνούνταν να ψηφίσουν. Και κάπως έτσι, ο «κύριος Μπαλαφούτης» απ’ την «Πολυκατοικία» βρέθηκε να διαχειρίζεται το Ασφαλιστικό. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε τόσο αφοσιωμένο κοινό: συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι παρακολουθούν, ενώ η γριά απ’ τους Δέκα Μικρούς Μήτσους δροσίζει στο υπουργείο Εργασίας την καυτή πατάτα με τον αστρολογικό της χάρτη. Στην τηλεόραση θα ήταν ξεκαρδιστικό. Τι κρίμα που η ζωή δεν είναι ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση