GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαξίμου: Είσαι "λαφαζανικός"; Δεν είσαι στη λίστα (των εκλογών)

Οι εκλογές μετά την επίτευξη συμφωνίας, στα μέσα του φθινόπωρου, είναι σχεδόν βέβαιες καθώς το εσωκομματικό ρήγμα με τους διαφωνούντες ...

Μαξίμου: Είσαι

Οι εκλογές μετά την επίτευξη συμφωνίας, στα μέσα του φθινόπωρου, είναι σχεδόν βέβαιες καθώς το εσωκομματικό ρήγμα με τους διαφωνούντες με το νέο μνημόνιο έχει γίνει... χάσμα.

Στο Μαξίμου, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα καταρτίζει τις εκλογικές λίστες χωρίς τη συμμετοχή στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το εγχείρημα ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, είναι δύσκολο.

Καθώς ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μην συμπεριλάβει κανένα στέλεχος του κόμματος που πρόσκειται στους διαφωνούντες του "Όχι" - "Δεν είναι αυτοί πιο αριστεροί από μένα" έχει δηλώσει χαρακτηριστικά - οι λίστες δεν συμπληρώνονται. Γιαυτό, ήδη πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τηλεφωνήματα για να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια.

Ωστόσο, η κυβέρνηση περιμένει να δει στην αυριανή ψηφοφορία τι στάση θα κρατήσουν οι 53 που ψήφισαν "παρών" στα πρώτα προαπαιτούμενα και αν το "παρών" θα γίνει αύριο "ναι". 

Παράλληλα, μετά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων αναμένεται να πάει ο Αλέξης Τσίπρας σε Διαρκές Συνέδριο, όπου θα σημειωθεί και η οριστική ρήξη με τους διαφωνούντες, καθώς οι εξελίξεις και η στάση των δύο πλευρών υπογραμμίζουν καθημερινά την παντελή έλλειψη συγκολλητικής ουσίας στην Κουμουνδούρου.

Ουσιαστικά οι δύο πλευρές μέχρι στιγμής αποφεύγουν να επωμιστούν το βάρος της επισημοποίησης μίας πολιτικής διάσπασης, περιμένοντας την κίνηση που θα κάνει η άλλη πλευρά. Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά συντελεστεί και αυτό που απομένει να γίνει είναι το πεδίο μάχης που θα την επισφραγίσει. Κατά πολλούς αυτό θα είναι ένα νέο «Όχι» στην ψηφοφορία των υπόλοιπων προαπαιτούμενων μέτρων για τη συμφωνία που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση