GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κομισιόν προτείνει αναδιαμόρφωση του χρέους

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα η ανάλυση της Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια τ...

Η Κομισιόν προτείνει αναδιαμόρφωση του χρέους
Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα η ανάλυση της Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης. Η εν λόγω ανάλυση έρχεται μία μέρα μετά τη δημοσίευση της αντίστοιχης έκθεσης του ΔΝΤ που προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση.
Όπως αναφέρει η έκθεση τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει σε 165% το 2020 και 150% το 2022, εάν η Ελλάδα λάβει ικανοποιητικά μέτρα για τη μείωσή του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να φθάσει το 187% και το 176%, αντίστοιχα.
Το ΔΝΤ, στη δική του έκθεση εκτιμούσε ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ το 2022 θα ανέλθει σε 170%, απευθύνοντας έκκληση για πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους από ό, τι έχει προταθεί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη σειρά της, προτείνει αναδιαμόρφωση (reprofiling) του χρέους και αποκλείει τη διαγραφή μέρους του.
Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, η εν λόγω έκθεση της Κομισιόν εκτιμά ότι θα σημειωθεί ισχυρή πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το 2015 σε σχέση με τις εαρινές της προβλέψεις. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα αναμένεται να έχει ύφεση 2%-4% το 2015 αντί για 0,5% ανάπτυξη που προβλεπόταν την άνοιξη. Επιπλέον η Επιτροπή προβλέπει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2016, μεταξύ 0,5% και 1,75%. Κατά τη διάρκεια του 2017 αναμένεται να επανέλθει η ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτική σταθερότητα θα έχει αποκατασταθεί και θα χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα ελέγχου στον τραπεζικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση