GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμβαίνει τώρα: Ζητούν από τον Τσίπρα να στηριχτεί στην αντιπολίτευση και να περάσει τους νόμους του μνημονίου...

Ενώ το Eurogroup αναμένεται μακρύ, οι Ευρωπαίοι εταίροι καλούνται από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Μέσα να δείξουν τώρα "επιείκεια , σύνεση κ...

Ενώ το Eurogroup αναμένεται μακρύ, οι Ευρωπαίοι εταίροι καλούνται από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Μέσα να δείξουν τώρα "επιείκεια , σύνεση και αλληλεγγύη” προς την Ελλάδα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών ζητούν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μεταφέρει στον πρωθυπουργό την απαίτησή τους να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές οι εφαρμοστικοί νόμοι του νέου μνημονίου, στο οποίο καθ΄όλες τις ενδείξεις θα αποφασίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο.
Οι ψηφισμένοι νόμοι είναι η απόδειξη που θέλουν οι δανειστές για να πεισθούν για τις ειλικρινείς προθέσεις της ελληνικής πλευράς.
Η νέα προθεσμία που «τρέχει» είναι να νομοθετηθούν τα μέτρα της ελληνικής πρότασης εντός των επόμενων 14 ημερών», είπε ο αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Σέλινγκ. Στο ίδιο μήκος κύματος και Μάϊκ Νούναν, υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας που είπε πως είναι θετική η συντριπτική πλειοψηφία στο κοινοβουλιο και πως «θα δούμε αυτή την εβδομάδα και την επόμενη αν μπορούν να εφαρμόσουν τα όσα προτείνουν. Εφόσον έχουν πλειοψηφία και διακομματική υποστήριξη να φέρουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες άμεσα στη Βουλή», κατέληξε. « Καθοριστικός παράγοντας είναι η εμπιστοσύνη», τόνισε ο Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Παράλληλα, πολλοί υπουργοί αναρωτιούνται και θέτουν στον κ.Τσακαλώτο το ζήτημα της σταθερότητας της Ελληνικής κυβέρνησης. Το θέμα αυτό παραπέμπει στην ενότητα της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την διάρκεια της συνεργασίας του κ. Τσίπρα με τους ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση