GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι απόρρητοι διάλογοι των πολιτικών αρχηγών: «Οι μάγκες», «η ανοιχτή πόρτα» και ο Πούτιν...

Εντάσεις, αλλά και χαλαρές στιγμές, χαρακτήρισαν τους διαλόγους των πολιτικών αρχηγών στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, αμ...

Εντάσεις, αλλά και χαλαρές στιγμές, χαρακτήρισαν τους διαλόγους των πολιτικών αρχηγών στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Realnews, οι αρχηγοί υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός διαρκώς μπαινόβγαινε στην αίθουσα, «περισσότερα ώρα ήταν έξω από ό,τι ήταν στο τραπέζι», καθώς συνομιλούσε με ξένους ηγέτες.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης- πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- στην αρχή διαφώνησε με την ιδέα έκδοσης κοινής ανακοίνωσης, ωστόσο υποχώρησε μετά την παρέμβαση του ΠτΔ, ο οποίος είπε ότι έχει δεσμευτεί στον Φρανσουά Ολάντ και σε άλλους ξένους ηγέτες για γραπτό κείμενο.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο, ο κ. Τσίπρας πρότεινε «να γράψουμε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε τη δική του απάντηση απέναντι στις πολιτικές λιτότητας», για να «εισπράξει» από τον Σταύρο Θεοδωράκη την απάντηση: «πρόεδρε, για να καταλάβω. Πάμε να κάνουμε τους μάγκες στους δανειστές ή να πετύχουμε συμφωνία;». Σε αυτό συμφώνησαν ο κ. Μεϊμαράκης και η Φώφη Γεννηματά, που απαίτησαν δέσμευση γραπτώς ότι δεν θα έρθει σε ρήξη με τους δανειστές.

«Η ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα δεν ήταν εντολή ρήξης. Να είμαστε σαφείς» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ η κ. Γεννηματά πρόσθεσε «πρόεδρε, έχει σημασία η συζήτηση που κάνουμε και η στήριξη στην προσπάθειά σου μόνο αν δεν υπάρχει το ενδεχόμενο της ρήξης στο τραπέζι».

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε και το ενδεχόμενο ρήξης αποκλείστηκε εγγράφως, για να ακολουθήσει κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη όταν η σύνταξη του κειμένου έφτασε στο θέμα του χρέους.

Τσίπρας: «Να γράψουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμφωνία είναι να υπάρξει ρύθμιση του χρέους»

Μεϊμαράκης: «Διαφωνώ. Δεν πρόκειται να στο δώσουν. Θα πάρεις ότι πήρε και ο Αντώνης Σαμαράς. Μια απλή αναφορά ότι κάποια στιγμή θα συζητηθεί το ζήτημα».

Όσον αφορά στη συνευθύνη στη διαπραγμάτευση, οι πολιτικοί αρχηγοί επεσήμαναν στον πρωθυπουργό ότι δεν έχουν σκοπό να γίνουν «συνένοχοι» σε πιθανό αδιέξοδο.

Μεϊμαράκης: «Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί. Ποια ευθύνη έχω εγώ; Το πολύ πολύ να ενημερώσω τους Ευρωπαίους του ΕΛΚ». Σε παρόμοια γραμμή ήταν και η Φώφη Γεννηματά, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να διαχωρίζει τη θέση του.

Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε δριμεία κριτική για την πεντάμηνη διαπραγμάτευση, με τον κ. Μεϊμαράκη να λέει ότι «τα πράγματα δεν είναι είναι καλά. Γιατί δεν μας φώναζες πέντε μήνες πριν;»

Τσίπρας: «Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή»

Μεϊμαράκης: «Άλλο αυτό και άλλο να καλέσεις επίσημα τους αρχηγούς».

Τσίπρας: «Μα ούτε ο Σαμαράς με φώναξε όσο ήταν πρωθυπουργός».

Εν συνεχεία πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν ως τώρα.

Μικρής ένταση αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και του Πάνου Καμμένου. «Οι δανειστές δεν θέλουν συμφωνία. Κάθε φορά που προτείναμε κάτι ζητούσαν παραπάνω πράγματα» φέρεται να είπε ο κ. Καμμένος.
«Εναντίον των δανειστών μπορούμε να μιλάμε όλοι μας. Θες να μιλήσουμε κανονικά; Να δούμε τι θα κάνουμε με τη συμφωνία;» απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημειώνεται ότι σχολιάστηκε η επιστροφή του πρωθυπουργού κάποια στιγμή μετά από συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, με τον κ. Τσίπρα να είναι σε ιδιαίτερα καλή διάθεση.

«Μου υποσχέθηκε ο Πούτιν ότι θα βοηθήσει. Θα μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες» είπε χαμογελαστός ο κ. Τσίπρας.
«Αυτό το λες για καλό; Καλύτερα να του πεις να τους τηλεφωνήσει αργότερα, αφού γράψουμε το ανακοινωθέν» είπαν κάποιοι, αναφερόμενοι στις εντάσεις λόγω Ουκρανίας.

1 σχόλιο

  1. Τι είναι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ?

    Είναι οι Άθλιοι που χωρίσανε τους Έλληνες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, λες και το 2010, όταν ήμασταν ένα βήμα πριν την χρεοκοπία εξ αιτίας του Μπουχέσα πρώην Πρωθυπουργού Καραμανλή του Μικρού, εκείνου που έβλεπε από την τηλεόραση του σπιτιού του να καίγεται η Ελλάδα, εβδομήντα άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε ένα καλοκαίρι, ένας άλλος πρωθυπουργός ο Παπανδρέου ξύπνησε ένα πρωί και είπε στην συμβία του, ρε πόπη έχω πονοκέφαλο, τι λες αν θα τραβήξω ένα μνημόνιο στους συμπατριώτες μας με απολύσεις, μειώσεις μισθών και τα συναφή θα μου περάσει?
    Όμως ο χρόνος δεν σταματά, έγιναν κυβέρνηση και υποχρεωθήκανε εξ αιτίας των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ να φέρουνε και να ψηφίσουνε με τα χεράκια τους το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, όμως σαν γνήσιοι αλλά φοβισμένοι υποκριτές το μεθοδεύσανε έτσι που να καταλήξουν να το ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για να μην τους βλέπουν οι ψηφοφόροι τους.

    Και βέβαια κατόπιν εσωτερικής συνενοήσεως κάποιοι πρόβαλαν αντιρρήσεις έτσι που να μπορούν να πουν στους ηλιθίως σκεπτόμενους ψηφοφόρους που τους ακολουθούν μην ανυσηχείτε εμείς είμαστε εδώ! Κρατούμε ψηλά την σημαία της ηλιθιότητας που σας ποτίσαμε! Η μνημονιακή αντιπολίτευση ψηφίζει τα μέτρα!
    Τουτέστιν και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ και με τους χαχόλους και με τους σοβαρά σκεπτόμενους, αν υπάρχουν ακόμη τέτοιοι στην κοινωνία που να τους ακολουθούν.

    ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

    ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση