GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ...

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Τσίπρας
Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε προαναγγείλει σε διαγγελμά του για τα αποτελέσματα του σημερινού δημοψηφίσματος. Η συνεδρίαση του συμβουλίου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, στο συμβούλιο θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει τις επόμενες ημέρες, αλλά και να ακούσει τις δικές τους προτάσεις.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έκανε λόγο για “λαμπρή σελίδα” στην ιστορία της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός απέδειξε πως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Έκανε επίσης λόγο για “ιστορική και γενναία” επιλογή του λαού, που δεν απάντησε στο πλαστό ερώτημα “ευρώ ή δραχμή”, αλλά στο ερώτημα ποια Ευρώπη θέλει, και επέλεξε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως από αύριο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, με άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση των τραπεζών και γενικότερα της οικονομικής σταθερότητας, και διεμήνυσε πως αυτή τη φορά θα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το ζήτημα του χρέους, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ που χαρακτηρίζει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Διεμήνυσε ακόμα πως η χώρα χρειάζεται ενότητα, συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο κ. Τσίπρας προσήλθε στις 12.30 το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τους Νίκο Παππά και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και υπέβαλε το αίτημα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος το αποδέχθηκε.
Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, και παράλληλα τόνισε ότι είναι αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη η βούληση της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ενότητα και ομοψυχία, να διαμορφώσουμε ένα υγιές και ισχυρό εθνικό μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία, προκειμένου να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στα προβλήματα, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

Όπως είπε ο κ Τσίπρας, πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός της οικονομίας και ταυτόχρονα να διαμηνύσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, λογικές και ότι είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση και ένας έντιμος συμβιβασμός για το καλό της Ευρώπης.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς, όχι μέσα από διαιρέσεις, επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση