GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάχη με τον χρόνο για το τελεσίγραφο – Σκληρές δηλώσεις των δανειστών – ΒΙΝΤΕΟ

Επί τροχάδην κινούνται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει έως την Παρασκευή το πρωί να παρουσιάσει μια λεπτομερή πρότ...

Μάχη με τον χρόνο για το τελεσίγραφο – Σκληρές δηλώσεις των δανειστών – ΒΙΝΤΕΟ

Επί τροχάδην κινούνται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει έως την Παρασκευή το πρωί να παρουσιάσει μια λεπτομερή πρόταση με διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα, η οποία θα συνοδεύει το αίτημα της Ελλάδας για το νέο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, «η διαδικασία θα είναι γρήγορη, θα είναι ταχύτατη. Ξεκινά από τις επόμενες ώρες με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι τέλος της εβδομάδας, το αργότερο».

Το αίτημα για δάνειο διετούς διαρκείας θα κατατεθεί σήμερα στους εταίρους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ελληνική πρόταση για τη δανειοδότηση θα αφορά στο «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψη της το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προτείνει μέτρα, και να δεσμευτεί ότι αυτά θα ψηφιστούν ταχύτατα από τη βουλή, καθώς η απαίτηση των εταίρων είναι όλα τα μέτρα του τρίτου προγράμματος που θα συνοδεύει το διετές δάνειο να υιοθετηθούν από την αρχή και πάντως πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης τους από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κοινοβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση